Αναβλήθηκε ξανά η ανάβαση του Pikes Peak
Αναβλήθηκε η φετινή διοργάνωση του Pikes Peak λόγω των πυρκαγιών στην πολιτεία του Κολοράντο
Είναι επίσημο, η 90η ανάβαση του Pikes Peak αναβλήθηκε λόγω των μεγάλων πυρκαγιών στο Κολοράντο και θα γίνει στις 12 Αυγούστου.
H ανάβαση είχε αρχικά προγραμματιστεί για την 4η Ιουλίου ημέρα της ανεξαρτησίας της Αμερικής. Λόγω των πυρκαγιών που ξεκίνησαν από τις 23 Ιουνίου στα βουνά του Κολοράντο, η οργανωτική επιτροπή του αγώνα αναγκάστηκε να αναβάλει την παγκόσμια διοργάνωση για την Κυριακή 8 Ιουλίου.
Όμως η πολιτεία του Κολοράντο και η περιοχή του Waldo Canyon βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για λόγους ασφαλείας η διεθνής ανάβαση του Pikes Peak αναβλήθηκε ξανά αυτή τη φορά για τις 12 Αυγούστου.
Ως τώρα η φωτιά έχει κάψει 18.500 στρέμματα και 350 σπίτια ενώ από το την περιοχή του Colorado Springs 32.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που από το 1916, που γίνεται η ανάβαση η ημερομηνία διεξαγωγής της έχει αλλάξει 2 φορές.
auto.in.gr
- Μάλτα: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αμπέλα
- Ινδονησία: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε σύγκρουση τρένων – Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
- Ιράν: Η σταθερότητα στον Κόλπο προϋποθέτει «αξιόπιστες εγγυήσεις» για την ασφάλειά μας
- Μεξικό: Πυρά, οδοφράγματα και αποκλεισμοί δρόμων μετά τη σύλληψη βαρόνου ναρκωτικών
- Η Ουκρανία κατηγορεί το Ισραήλ για παράνομη διακίνηση «κλεμμένων ουκρανικών σιτηρών»
- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή τουλάχιστον 29 κατοίκων στη Νιγηρία
