Προς την Καλαμαριά προχωρά το μετρό Θεσσαλονίκης
Σε τροχιά μπαίνει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά. Το νέο τμήμα του δικτύου, που θα έχει πέντε νέους Σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) και 4,78 χλμ. υπόγειας γραμμής προβλέπεται να κοστίσει 518.000.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ και όπως είναι γνωστό έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.
Σε τροχιά μπαίνει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά.
Το νέο τμήμα του δικτύου, που θα έχει πέντε νέους Σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) και 4,78 χλμ. υπόγειας γραμμής προβλέπεται να κοστίσει 518.000.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ και όπως είναι γνωστό έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.
Την Παρασκευή, υποβλήθηκαν στην Αττικό Μετρό οι φάκελοι με τις τεχνικές και οικονομικές προσφορές για την δεύτερη φάση του διαγωνισμού, από τα προεπιλεχθέντα κατά την Α’ Φάση του έργου κατασκευαστικά σχήματα / εταιρείες:
1. ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – IMPREGILO – SELI – ANSALDO STS
2. ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.
3. ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – ALPINE BAU GMBH – FCC CONSTRUCCION S.A.
4. J&P – ΑΒΑΞ ΑΕ – GHELLA SPA – ALSTOM TRANSPORT SA
Οι προσφορές των τεσσάρων διαγωνιζομένων θα αξιολογηθούν από την Αττικό Μετρό ΑΕ και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους η εταιρεία να έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση του νέου αναδόχου, προκειμένου να ξεκινήσει η εργολαβία.
Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από 63.000 επιβάτες, μειώνοντας αισθητά το χρόνο που απαιτείται για να φθάσουν σήμερα στο κέντρο της πόλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόρεια Μακεδονία: Η κυβέρνηση απέρριψε αίτημα για δημοψήφισμα για την αναγνώριση της βουλγαρικής μειονότητας
- Στο ΥΠΕΞ το πόρισμα για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα – Ο Γεραπετρίτης ενημέρωσε την ΕΕ
- Ολυμπιακός: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του πρώτου αγώνα με την ΑΕΚ (pic)
- Γιατί διαλύθηκε η σχέση της Νταϊάνα με τη Σάρα Φέργκιουσον;
- Πορτογαλία: Έρευνα στα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος σε σχέση με υπόθεση διαφθοράς
- Σέρρες: Ελεύθερη με όρους η 43χρονη για τον θάνατο του 10χρονου – Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

