Silverstone Grand Prix 2012 – 1α Ελεύθερα δοκιμαστικά: Στη σκιά του βρετανικού καλοκαιριού
Ο Romain Grosjean (Lotus – Renault) ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο (1:56,552”) με τους Daniel Ricciardo (Toro Rosso – Ferrari) και Lewis Hamilton (McLaren – Mercedes) να τον ακολουθούν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα με διαφορά + 0,275” και +0,622”.
Γεύση από Βρετανικό καλοκαίρι πήραν ομάδες και οδηγοί στο Silverstone στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών.
Η βροχή έπεφτε ασταμάτητα για αρκετή ώρα με αποτέλεσμα η πίστα να είναι βρεγμένη. Έτσι οι οδηγοί βγήκαν για τον installation lap με τα βρόχινα (μπλε) ελαστικά της Pirelli.
Η βροχόπτωση ήταν τόσο έντονη, που το Silverstone (παρά το πολύ καλό σύστημα αποστράγγισης υδάτων, που διαθέτει) σε μερικά σημεία θύμιζε ποτάμι.
Ο S.Perez (Sauber – Ferrari) βγήκε πρώτος και συμπλήρωσε τον πρώτο χρονομετρημένο γύρο. Ο 22χρονος χρειάστηκε κάτι παραπάνω από 2 λεπτά για την ολοκλήρωσή του. Τον ακολούθησε ο teammate του στη Sauber, K. Kobayashi, ο οποίος είχε παρόμοια επίδοση καθώς οι συνθήκες, παρόλο που η βροχή είχε σταματήσει, δεν είχαν βελτιωθεί.
Τα τελευταία λεπτά του πρώτους ημιώρου είχαμε μια άτυπη μάχη μεταξύ των M. Webber (Red Bull – Renault) και D. Ricciardo (Toro Rosso – Ferrari) με τον νεώτερο από τους δύο να νικά τον συμπατριώτη του.
Τα δεύτερο μισάωρο ξεκίνησε δυναμικά με περισσότερους οδηγούς στην πίστα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βελτιωθούν λίγο οι συνθήκες και οι χρόνοι να πέσουν λίγο.
Ο R. Grosjean (Lotus – Renault) ήταν ο επόμενος οδηγός που «έγραψε» τον ταχύτερο γύρο. Αυτή ήταν και η καλύτερη επίδοση αφού οι συνθήκες χειροτέρεψαν όταν μία καταιγίδα μετέτρεψε την πίστα σε ποτάμι ξανά.
Έτσι η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη μεταβολή στις επιδόσεις. Οι συνθήκες δεν επέτρεψαν στις ομάδες να δοκιμάσουν αυτά που ήθελαν συμπληρώνοντας μερικούς γύρους μόνο και μόνο για να αποκτήσουν κάποια δεδομένα για τα βρόχινα ελαστικά της Pirelli, τα οποία βέβαια μπορεί να τους φανούν χρήσιμα για το υπόλοιπο του 3ημέρου.
auto.in.gr
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
- Το Spotify τριπλασιάζει τα κέρδη του μετά την αύξηση των τιμών
- Βουτιά υπό το βάρος της τεχνητής νοημοσύνης στη Wall Street
- Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες με καταστροφική περιβαλλοντική μόλυνση εξαιτίας ανάκλησης – δώρο στους ρυπαντές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442