Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πύργος, Κυλλήνη, απέραντες αμμουδιές

Πύργος, Κυλλήνη, απέραντες αμμουδιές

Για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές σε έναν τόπο με γαλήνιο φυσικό περιβάλλον, η Ηλεία, στο δυτικό τμήμα της Πελοποννήσου, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Οι επισκέπτες της Ηλείας εντυπωσιάζονται από την Αρχαία Ολυμπία, κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων με παγκόσμια φήμη και ακτινοβολία, τον αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδος και το ναό του Επικούριου Απόλλωνα, το «δεύτερο Παρθενώνα», […]

Για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές σε έναν τόπο με γαλήνιο φυσικό περιβάλλον, η Ηλεία, στο δυτικό τμήμα της Πελοποννήσου, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή.

Οι επισκέπτες της Ηλείας εντυπωσιάζονται από την Αρχαία Ολυμπία, κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων με παγκόσμια φήμη και ακτινοβολία, τον αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδος και το ναό του Επικούριου Απόλλωνα, το «δεύτερο Παρθενώνα», αρχιτεκτονικό αριστούργημα στο οποίο συνδυάζονται αρμονικά ο δωρικός, ο ιωνικός και ο κορινθιακός ρυθμός.

Ξεχωριστό χρώμα στην Ηλεία δίνουν οι απέραντες αμμουδιές με την όμορφη θέα στο πέλαγος και το ηλιοβασίλεμα, οι πεδινές εκτάσεις με τις ποικίλες καλλιέργειες, τα ποτάμια και οι λίμνες, οι ιαματικές πηγές του Καϊάφα και των Λουτρών Κυλλήνης.

Η πρωτεύουσα της Ηλείας, ο Πύργος, είναι μια σύγχρονη πόλη με αξιόλογη εμπορική κίνηση και ωραίες αμμουδιές στην παραλιακή ζώνη του. Επίνειό του είναι το Κατάκολο, σημαντικός τουριστικός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου. Κοντά στον Πύργο βρίσκεται και η Σκαφιδιά, παραθεριστικός οικισμός με εκτεταμένη αμμουδερή παραλία και δαντελωτές ακρογιαλιές.

Το πολυσύχναστο επιβατικό και εμπορικό λιμάνι της Κυλλήνης συνδέει την Ηλεία με τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά. Κοντά στην Κυλλήνη βρίσκονται το χωριό Κάστρο, με το φημισμένο μεσαιωνικό κάστρο Χλεμούτσι, τα Λουτρά Κυλλήνης, ονομαστή λουτρόπολη, που προσελκύει πολυάριθμους παραθεριστές τους καλοκαιρινούς μήνες, και το Αρκούδι, παραθεριστικός οικισμός με αξιόλογη τουριστική κίνηση.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για τον Πύργο, την Κυλλήνη, αλλά και όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Ηλείας (πού θα μείνετε, τι θα δείτε, πού θα κολυμπήσετε κλπ.).

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024