Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες
Απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τρίτη, με το κλίμα στις διεθνείς αγορές να είναι θετικό και την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν με την τρόικα τις επόμενες ημέρες.
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη και η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν με την τρόικα τις επόμενες ημέρες.
Στις 15:40 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,62% στις 611,68 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 13,1 εκατ. ευρώ περίπου. Το εύρος διακύμανσης της αγοράς είναι οι 607,50 – 617,41 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 1,19% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 0,58%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών υποχωρούσε κατά 2,34%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 51 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 38 σε θετικό, ενώ 11 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στον αντίποδα, τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν κέρδη, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 ενισχυόταν κατά 0,24%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,31% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,62%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε κέρδη 0,40% και στην Ιταλία 0,76%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν κυρίως ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 9.066,59 μονάδες με κέρδη 0,70%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Τουλάχιστον 5 πλοία πέρασαν σε ένα 24ωρο από τα Στενά του Ορμούζ
- Ουκρανία: Σχεδόν μηδενικά τα εδαφικά κέρδη της Ρωσίας τον Μάρτιο
- Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τα 5,9 Ρίχτερ που ταρακούνησαν και την Ινδία
- Oλυμπιακοί Αγώνες: Στο αρχείο η έρευνα για τον Εστανγκέ – «Νομικό σφάλμα που διαπράχθηκε καλόπιστα»
- Θεσσαλονίκη: 56χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε στο λιμάνι
- Τραμπ: Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω εάν πάθει κακό ο αγνοούμενος αμερικανός πιλότος στο Ιράν