Η Κύπρος μπαίνει στο μηχανισμό λόγω τραπεζών και όχι λόγω χρέους, είπε ο Δ.Χριστόφιας
Στην παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και στη μεγάλη έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα απέδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, την προσφυγή της χώρας του στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ. «Εμείς πέφτουμε στην αγκαλιά του μηχανισμού ένεκα της μεγάλης αγοράς ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου από τις κυπριακές τράπεζες. Συνεπώς, δεν έχουμε εμείς ιδιαίτερη ανάγκη να ενταχθούμε ή να ζητήσουμε ένταξη στο μηχανισμό λόγω δημοσιονομικού ελλείμματος ή δημόσιου χρέους» δήλωσε στη ΝΕΤ.
Στην παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και στη μεγάλη έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα απέδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, την προσφυγή της χώρας του στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ.
Μιλώντας στη ΝΕΤ ο κ.Χριστόφιας είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς πέφτουμε στην αγκαλιά του μηχανισμού ένεκα της μεγάλης αγοράς ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου από τις κυπριακές τράπεζες. Συνεπώς, δεν έχουμε εμείς ιδιαίτερη ανάγκη να ενταχθούμε ή να ζητήσουμε ένταξη στο μηχανισμό λόγω δημοσιονομικού ελλείμματος ή δημόσιου χρέους».
Μάλιστα, έντονη είναι η αντίδραση στελεχών της κυπριακής κυβέρνησης που ρίχνουν ευθύνες για την εξέλιξη αυτή στην τράπεζα Marfin.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσει τα λιμάνια και τις εξαγωγές σιτηρών
- «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει τη Γαλλία μετά το τέλος του Μουντιάλ» (pic)
- Κύπρος: Ποιοι άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου
- Τσουκαλάς: Η διαφθορά είναι ένας φόρος που έχει επιβάλει στην κοινωνία ο Μητσοτάκης για να κερδίζουν οι κολλητοί
- Φωτιά έξω από τη Σουρωτή Θεσσαλονίκης – Ηχησε το 112
- Φωτιά στο Ηράκλειο: Ήχησε το 112 για εκκένωση Μελιδοχωρίου και Βοριά

