Σύλληψη δύο ανδρών στην Αθήνα για εμπλοκή σε πενταπλή δολοφονία στην Κύπρο
Δύο Έλληνες, 29 και 41 ετών, για τους οποίους είχαν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από τις κυπριακές αρχές, για την δολοφονία πέντε ατόμων στις 23 Ιουνίου στην Αγία Νάπα της Κύπρου, συνελήφθησαν το Σάββατο στην Αθήνα από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που τους εντόπισαν. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται στα σπίτια των δύο συλληφθέντων.
Δύο Έλληνες, 29 και 41 ετών, για τους οποίους είχαν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από τις κυπριακές αρχές, για την δολοφονία πέντε ατόμων στις 23 Ιουνίου στην Αγία Νάπα της Κύπρου, συνελήφθησαν το Σάββατο στην Αθήνα από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που τους εντόπισαν.
Οι δύο συλληφθέντες φέρονται ότι έχουν ανάμιξη στην πενταπλή δολοφονία, και συγκεκριμένα τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων, τους οποίους οι δράστες πυροβόλησαν στο κεφάλι.
Η δολοφονία χαρακτηρίστηκε από τα κυπριακά ΜΜΕ ως μαφιόζικη εκτέλεση, δεδομένου ότι τα θύματα εργάζονταν σε εταιρεία σεκιούριτι που διατηρεί ο επιχειρηματίας στην Κύπρο και ήταν μέλη της προσωπικής του φρουράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, και οι δύο συλληφθέντες κινούνται στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Ειδικότερα, ο 29χρονος είχε συλληφθεί, στις 17 Νοεμβρίου 2010 για συμμετοχή στα επεισόδια στην επέτειο στου Πολυτεχνείου, στην κατάληψη της οδού Βαλτετσίου ενώ είχε προσαχθεί επανειλημμένως για συμμετοχή σε επεισόδια, για σωματικές βλάβες και άλλα αδικήματα. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι η πενταπλή δολοφονία στην Κύπρο ήταν συμβόλαιο θανάτου και δεν έχει σχέση με τρομοκρατική ενέργεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αντβέρπ – Ολυμπιακός 3-0: Πλήρωσε το «blackout» – Ντεμπούτο ο Σάλιακας
- ΑΑΔΕ: Πώς ξεμπλοκάρουν άμεσα οι δεσμευμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί
- Ο Κώστας Καραπαπάς για όλα: Αποκαλύψεις για μεταγραφές και προτάσεις (vid)
- More Greek Graduates Left the Country for Europe in 2025
- Μέση Ανατολή: Κορυφώνεται η ένταση με απειλές – Τεχεράνη: «Για κάθε νεκρό Ιρανό, θα σκοτώνουμε έναν Αμερικανό»
- Επίθεση Ν. Ανδρουλάκη στον Κ. Μητσοτάκη: Από τις πολλές σκιές μας οδηγείτε στο απόλυτο σκοτάδι της διαφθοράς – «Πάμε σε νέο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ανακύκλωση;»


