
Στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εργασίας τα προνοιακά επιδόματα από 1η Ιούλιου
Σύσκεψη για την πορεία της απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο των διαδικασιών για τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από την 1η Ιουλίου.
Σύσκεψη για την πορεία της απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο των διαδικασιών για τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από την 1η Ιουλίου.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκο Νικολόπουλο, συμμετείχαν η γενική γραμματέας του υπουργείου Άννα Στρατινάκη, ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Κ. Βαλασόπουλος και ο γενικός διευθυντής Σπ. Κοκκινάκης.
Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση, ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στον επιτελικό ρόλο του υπουργείου Εργασίας, στην εφαρμογή των πολιτικών για την κοινωνική προστασία και πρόσθεσε ότι «είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών, προκειμένου παράλληλα να υπάρξει αναθεώρηση των πολιτικών για τα πολυτεκνικά επιδόματα, στην κατεύθυνση που έχει συμφωνηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης».
«Στόχος μας είναι η διόρθωση στρεβλώσεων και η υποστήριξη των πολιτών, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στους εταίρους μας, χωρίς επιβάρυνση της εθνικής οικονομίας» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.
Η αναπροσαρμογή των κοινωνικών επιδομάτων αποτελεί δέσμευση του δεύτερου μνημονίου και όπως αναφέρεται στο μνημόνιο θα πρέπει να επανεξετασθούν από μηδενική βάση με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ξέρω τι θα κάνεις το βράδυ: Η συνήθεια για ένα καλύτερο πρωινό
- ΠΑΣΟΚ: Κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο – Μηνύματα Ανδρουλάκη στο εσωτερικό και ανακοίνωση «κυβερνητικής ομάδας»
- Συνταγή: Αραβική με κοτόπουλο και σως γιαουρτιού
- Ανοιχτή πληγή για το Μαξίμου οι υποκλοπές – Μπαίνουν στην εξίσωση για πρόωρες εκλογές
- Μαρούσι: Άγνωστοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα της Περιφέρειας
- Ανεβαίνει η θερμοκρασία, συννεφιά και βροχές στα ορεινά
- Πανελλαδικές 2026: Σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
- Η άσκηση pilates που αλλάζει τα πάντα σε δύο λεπτά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)








































![CNN: Η φωτιά στο αεροπλανοφόρο Gerald Ford ήταν πολύ πιο σοβαρή από όσο άφησαν να εννοηθεί [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/photo-collage.png-315x220.png)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442