Μετά από πολλούς μήνες υποχρεώσεων, οι καλοκαιρινές διακοπές προσφέρουν χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση στους μικρούς μαθητές. Παράλληλα όμως, αποτελούν σπουδαία περίοδο για να δημιουργήσουν οι γονείς ευκαιρίες μάθησης και γνωστικής ανάπτυξης μέσα από καθημερινές ενασχολήσεις.

Τα ψώνια στο σουπερ-μαρκετ, οι προετοιμασίες για την εκδρομή, το ταξίδι, η μαγειρική, είναι μόνο λίγες από τις πολλές αυθεντικές εμπειρίες μάθησης που έχουμε για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τις γνωστικές τους δεξιότητες με ευχάριστο τρόπο.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012, στις 19:00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης (Κηφισίας 268, τηλ. 210-6236677), θα παρουσιαστούν οι βασικές γνωστικές δεξιότητες και θα σχολιαστεί η χρησιμότητά τους στην καθημερινή ζωή.

Επίσης, θα παρουσιαστούν καθημερινές δραστηριότητες και παιχνίδια για την ενίσχυση της μαθηματικής σκέψης, μνήμης, παραγωγής λόγου, ανάγνωσης και προ-ανάγνωσης, γραφής και προ-γραφής, δεξιότητες οργάνωσης και άλλων γνωστικών δεξιοτήτων.

Ομιλήτριες:

  • Iωάννα Θυμιοπούλου, Ψυχολόγος, Ειδική Παιδαγωγός, ΜΑ
  • Χριστίνα Κοτρώνη, Φιλόλογος, Ειδική Παιδαγωγός, ΜΕd

Κόστος συμμετοχής: 10€

health.in.gr