Κραυγή αγωνίας καρκινοπαθών για την έλλειψη φαρμάκων
Σε απελπιστική κατάσταση έχουν περιέλθει οι καρκινοπαθείς, οι οποίοι μη μπορώντας πλέον να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη. «Η υγεία πεθαίνει και μαζί της πεθαίνουμε κι εμείς» φώναξε μέσα από φέρετρο στο οποίο είχε μπει η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης Περσεφόνη Μήτα.
Σε απελπιστική κατάσταση έχουν περιέλθει οι καρκινοπαθείς, οι οποίοι μη μπορώντας πλέον να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη.
«Η υγεία πεθαίνει και μαζί της πεθαίνουμε κι εμείς» φώναξε μέσα από φέρετρο στο οποίο είχε μπει η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης Περσεφόνη Μήτα.
«Στερούμαστε τα φάρμακα που θα πρέπει να παίρνουν δωρεάν όλοι οι καρκινοπαθείς. Δεν μπορούμε να κάνουμε πια τις χημειοθεραπείες μας στα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία που πάμε να πάρουμε τα φάρμακά μας μάς δίνουν ένα χαρτί που γράφει ‘στερείται’, με το οποίο πρέπει να πάμε στον ΕΟΠΥΥ για να τα προμηθευτούμε, αλλά ούτε εκεί υπάρχουν.
» Τα φαρμακεία έχουν κόψει την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία και πρέπει να πληρώνουμε και υπάρχουν φάρμακα που κοστίζει ίσως και 4.000 η δόση. Αλλά ακόμη κι αν έχουμε να πληρώσουμε υπάρχει έλλειψη φαρμάκων διότι οι εταιρείες, λόγω των χρεών των ταμείων, έχουν σταματήσει τις εισαγωγές. Εμείς όμως τι χρωστάμε; Πληρώναμε χρόνια ολόκληρα τις εισφορές μας στα ταμεία. Γιατί θα πρέπει να υφιστάμεθα αυτή τη ταλαιπωρία;» είπε η κ.Μήτα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σύσταση Ειδικής Γραμματείας Ορεινών Περιοχών
- Μαρκοϊσβίλι: «Αν είδατε κάποιον να χαλαρώνει είναι λάθος, πρέπει να είμαστε καλύτεροι»
- ΕΦΚΑ: «Είδαμε τα αίματα, φεύγαμε αριστερά και δεξιά για να σωθούμε» – Μαρτυρία για την επίθεση από τον 89χρονο
- Κοινωνικός τουρισμός: Η ΔΥΠΑ όφειλε να προβλέψει τη δυσλειτουργία της πλατφόρμας, λέει ο Συνήγορος του Πολίτη
- Ρίτα Γουίλσον: Οι δύο χάρες που ζήτησε από τον Τομ Χανκς όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού
- Ένας Καβάφης πρωτοπόρα δικαιωματικός

