Κανονικά θα πληρωθεί και το 2012 το ειδικό τέλος ακινήτων
Το ειδικό τέλος ακινήτων θα πληρωθεί κανονικά και για το 2012, ενώ το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυνδεθεί από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να εξοφλείται σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες πέντε διμηνιαίες δόσεις.
Το ειδικό τέλος ακινήτων θα πληρωθεί κανονικά και για το 2012, ενώ το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυνδεθεί από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να εξοφλείται σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες πέντε διμηνιαίες δόσεις.
Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά για να συμφωνηθεί, να ψηφισθεί και να εισπραχθεί ένας νέος φόρος με ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, όπως επισημαίνουν Τα Νέα. Το «χαράτσι» απέδωσε έσοδα ύψους 2,5 δισ. ευρώ το 2011.
Η ΔΕΗ πριν τις εκλογές ατύπως συμφώνησε να «παγώσει» μέχρι νεωτέρας η διαδικασία είσπραξης του τέλους μέχρι το το τέλος του έτους και τώρα το υπουργεί Οικονομικών πρέπει να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα πληρωθεί για το 2012, πριν αυτό αντικατασταθεί από ένα ενιαίο φόρο το 2013.
Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματική συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, προβλέπει «αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων και όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας με ενιαίο προοδευτικό φόρο».
Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι από το 2013 το «χαράτσι» να παραχωρήσει τη θέση του σε ένα νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, στον οποίο θα ενσωματωθεί και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας.
Από το νέο φόρο δεν θα γλιτώσουν ούτε τα αγροτεμάχια, με εξαίρεση την αγροτική γη που χρησιμοποιείται για παραγωγή από αγρότες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η βία στη Δυτική Όχθη συνεχίζεται – Ισραηλινοί έποικοι έβαλαν φωτιά σε τζαμιά μετά από αιματηρή σύγκρουση
- Βλάχος για το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής: «Αφού το κάναμε μία φορά, γιατί να μην το κάνουμε και την επόμενη;»
- Φορούσε μαύρο νυφικό η χθεσινή μας η κοπέλα – Οι διάσημες που απέφυγαν το λευκό
- Γιγάντιες δασικές πυρκαγιές απειλούν Γαλλία και Ισπανία – Πάνω από 325.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί
- Φωτιά στην Πυλαία Θεσσαλονίκης: Σήμανε συναγερμός – Δύο μηνύματα από το 112
- Αποκάλυψη Αλ Σάρα: Η Συρία επιδιώκει συμφωνία ασφαλείας με το Ισραήλ – Τι είπε για τα Υψίπεδα του Γκολάν


