
Αίτημα στην ΕΕ για δάνειο θα υποβάλλει η Κύπρος πιθανότατα και εντός της ημέρας
Αίτημα προς την Ευρωζώνη για ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος πρόκειται να διατυπώσει επίσημα η Κύπρος πιθανότατα και εντός της ημέρας, όπως δήλωσε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αμαντέου Αλταφάζ, είπε ότι δεν υπάρχει «προς το παρόν» τέτοιο επίσημο αίτημα.
Αίτημα προς την Ευρωζώνη για ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος πρόκειται να διατυπώσει επίσημα η Κύπρος πιθανότατα και εντός της ημέρας, όπως δήλωσε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η Κύπρος πρόκειται να επισημοποιήσει το αίτημα να της χορηγηθεί δάνειο από την ΕΕ εντός της ημέρας, είπε η πηγή, σημειώνοντας πάντως ότι δεν έχει φθάσει ακόμα στις Βρυξέλλες το αίτημα αυτό και ότι αναμένεται «εντός κάποιων ωρών».
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αμαντέου Αλταφάζ, είπε από την πλευρά του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ότι δεν υπάρχει «προς το παρόν» τέτοιο επίσημο αίτημα.
Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, η μόνιμη κυπριακή αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες δεν επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει τέτοιο αίτημα. «Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες» είπε εκπρόσωπός της, αναφερόμενος σε συζητήσεις για διμερή δάνεια από την Κίνα και τη Ρωσία, ή για ένα αίτημα της Λευκωσίας να υπάρξει περιορισμένος δανεισμός από την ΕΕ στην Κύπρο, που θα προορίζεται μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημοσκόπηση: Η κρίση νομιμοποίησης οδηγεί σε κατάρρευση τα ποσοστά της ΝΔ
- Ο Κάρλο Αντσελότι «δεσμεύτηκε» να καλέσει τον Νεϊμάρ στο Μουντιάλ! – Τι είπε σε δύο οπαδούς (vid)
- Μαθαίνοντας στις γυναίκες να υποτάσσονται: Η αναπτυσσόμενη βιομηχανία πίσω από τα «σχολεία για καλές συζύγους»
- Τεχνητή Νοημοσύνη για Δημοσιογράφους από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
- «Βαριά καμπάνα» για τον τερματοφύλακα – μποξέρ
- Διπλό χτύπημα Παυλόπουλου σε κυβέρνηση και Δικαιοσύνη για τις υποκλοπές – Καίριο πλήγμα στην καρδιά του Κράτους Δικαίου


