Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η

Η «Γήινη και Θεϊκή» Πάρος στην έκθεση φωτογραφίας του Γ. Ιακωβίδη

Ο Γιάννης Ιακωβίδης συνεχίζει τα φωτογραφικά του οδοιπορικά. Η έβδομη ατομική του έκθεση, με τίτλο "Πάρος: Γήινη και Θεϊκή”, θα φιλοξενηθεί από 30 Ιουνίου μέχρι και 12 Ιουλίου 2012, στην Παροικιά, στην παλιά αγορά.

Ο Γιάννης Ιακωβίδης συνεχίζει τα φωτογραφικά του οδοιπορικά. Η έβδομη ατομική του έκθεση, με τίτλο «Πάρος: Γήινη και Θεϊκή”, θα φιλοξενηθεί από 30 Ιουνίου μέχρι και 12 Ιουλίου 2012 στην Παροικιά, στην παλιά αγορά.

Ο φωτογράφος αποτυπώνει με το
δικό του, ξεχωριστό τρόπο τις εκκλησιές, τα ξωκλήσια και τους κέδρους
της Πάρου. Λευκοί τρούλοι, καμπαναριά, κέδροι και λιόδεντρα δίπλα στις ξερολιθιές φωτογραφίζονται απλά, απέριττα. Φωτογραφίζονται στον «αέρα», για να βλέπουν ανεμπόδιστα τη θάλασσα του Αιγαίου, εγείροντας μνήμες, βιώματα, συναισθήματα!

Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής επιτροπής για την UNESCO και του ΕΒΕΑ (Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας), με διοργανωτές το Δήμο Πάρου και την Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Ο δήμαρχος Πάρου, κ. Βλαχογιάννης, αναφερόμενος στην έκθεση είπε: «Ο Γιάννης Ιακωβίδης παρουσιάζει και προβάλλει μέσα από το δημιουργικό του φακό τη μοναδικότητα, την ευαισθησία, τη λυρικότητα και την αγιοσύνη του παριανού τοπίου, που, παρά την άπληστη και αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα, εξακολουθεί σε πείσμα των καιρών να αναδύει την ευλογημένη μυρωδιά της άδολης αγνότητας περασμένων εποχών. […] Μα πάνω απ’ όλα, αυτό που δίνει μια άλλη διάσταση στην έκθεση του Γιάννη Ιακωβίδη είναι ο σπουδαίος και ιερός σκοπός της ενίσχυσης του 1ου Πρότυπου Εθελοντικού Κέντρου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Κυκλάδων στη Νάουσα*. Στη σημερινή ακραία οικονομική συγκυρία όπου βρίσκεται η πατρίδα μας η διάθεση προσφοράς απέναντι στους συνανθρώπους μας καταγράφεται ως ύψιστη πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλτρουισμού, και όλοι οι Παριανοί ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον Γιάννη Ιακωβίδη γι’ αυτήν την προσφορά».

* Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για την ενίσχυση του κέντρου.

Όπως μας είπε η κ. Πολυκανδριώτη, πρόεδρος του Δ.Σ., το Α΄ Εθελοντικό Πρότυπο Κέντρο Α.Μ.Ε.Α.Ι Κυκλάδων είναι αποτέλεσμα προσπάθειας και ανιδιοτελούς εργασίας που προσέφεραν ανώνυμοι εθελοντές και το στηρίζει η Δημοτική Αρχή της Πάρου. Διαθέτει τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ώστε να φιλοξενεί άτομα με κινητικά προβλήματα, όπως και με νοητική στέρηση.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ιακωβίδης επισημαίνει, πως «σ΄αυτούς τους καιρούς του έντονου προβληματισμού, μέσω της τέχνης ,του πολιτισμού και της παράδοσης και των δυνατοτήτων που προσφέρουν, μπορούμε να ξεδιπλώσουμε πραγματικά τις ευαισθησίες μας, να έλθουμε πραγματικά ο ένας πιο κοντά με τον άλλο, να αντλήσουμε πρότυπα και να βρούμε πραγματικές λύσεις – πραγματικές διεξόδους».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 στις 20:30,στο Δημοτικό Χώρο Τεχνών, στην παλιά αγορά της Παροικιάς.


Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής επιτροπής για την UNESCO και του ΕΒΕΑ (Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας) με διοργανωτές το Δήμο Πάρου και την Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024