Δεν πρόκειται να επιβαρύνουμε υπερβολικά την Ελλάδα, δηλώνει ο Σόιμπλε
«Δεν επιβαρύναμε υπερβολικά την Ελλάδα ούτε πρόκειται να το κάνουμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι στο ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας έχουν διατυπωθεί υπερβολικές απαιτήσεις.
«Δεν επιβαρύναμε υπερβολικά την Ελλάδα ούτε πρόκειται να το κάνουμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι στο ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας έχουν διατυπωθεί υπερβολικές απαιτήσεις.
«Είναι στο χέρι των Ελλήνων να λύσουν τα προβλήματά τους», τονίζει σε απόσπασμα συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» που προδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας, και σύμφωνα με το οποίο αρνείται ότι οι όροι του ελληνικού προγράμματος είναι πολύ σκληροί.
Ο Β. Σόιμπλε προβλέπει, πάντως, ότι η προετοιμασία της κοινής οικονομικής πολιτικής στην Ευρωζώνη θα ολοκληρωθεί πολύ πιο γρήγορα.
«Δεν θα συμβεί όμως αύριο», διευκρινίζει και επαναλαμβάνει ότι, εάν δεν υπάρχει κοινή δημοσιονομική πολιτική, δεν είναι δυνατή και η «κοινοτικοποίηση» των βαρών (χρεών).
«Η κρίση έδειξε ότι ο διαχωρισμός ρίσκου και ευθύνης είναι επικίνδυνος», προσθέτει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τραγωδία στην Αττική Οδό: Νεκρός μοτοσικλετιστής που έπεσε πάνω στα διόδια
- Σκαριόλο: «Η Ρεάλ είναι πάντα… Ρεάλ, είμαστε περήφανοι που θα είμαστε στο Final-4 της Αθήνας»
- ΠΑΣΟΚ: Σε πανικό το Μαξίμου – Εκτίθεται ανεπανόρθωτα η κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης των υποκλοπών μετά την κατάθεση Δεμίρη
- Τέλος το Survivor: Η επίσημη ανακοίνωση – Ο Σταύρος Φλώρος στο Μαϊάμι
- Metallica: Ροκ τουρίστας ο Τζέιμς Χέτφιλντ μετά το ιστορικό live στο ΟΑΚΑ – «Ελλάδα, εκπληκτική, νοστιμότατη»
- Γερμανία: Ζευγάρι συνελήφθη στο Μόναχο με κατηγορίες ότι κατασκόπευε για λογαριασμό της Κίνας