Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα απαλλαγούμε φυσικά, αποτελεσματικά από τις ψείρες κεφαλής;

Πώς θα απαλλαγούμε φυσικά, αποτελεσματικά από τις ψείρες κεφαλής;

Οι ψείρες της κεφαλής απαντώνται σε όλους τους τύπους και μήκη μαλλιών. Εάν το παιδί σας έχει ψείρες στο κεφάλι δεν είναι σημάδι ότι τα μαλλιά του είναι βρώμικα. Τις ψείρες τις συναντάμε το ίδιο συχνά και σε καθαρά μαλλιά.

Η ψείρα κεφαλής είναι ένα άπτερο έντομο, το οποίο ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους κυρίως όμως τα παιδιά και τις μαμάδες τους!

Οι ψείρες της κεφαλής απαντώνται σε όλους τους τύπους και μήκη μαλλιών. Εάν το παιδί σας έχει ψείρες στο κεφάλι δεν είναι σημάδι ότι τα μαλλιά του είναι βρώμικα. Τις ψείρες τις συναντάμε το ίδιο συχνά και σε καθαρά μαλλιά.

Μα ποιος μπορεί τελικά να κολλήσει ψείρες; Ο καθένας!

Είναι μύθος ότι είναι πρόβλημα μόνο των ανθρώπων που δεν έχουν σωστή υγιεινή…

Αντίθετα με το κοινό πιστεύω των ανθρώπων, οι ψείρες δεν αγαπούν τα βρώμικα μαλλιά καθώς δυσκολεύονται στην διατροφή τους. Πολύ συχνά οι ψείρες ζουν και σε καθαρά μαλλιά. Τα παιδιά στο σχολείο είναι πιο εύκολο να κολλήσουν ψείρες, ειδικά στις ηλικίες 3-12 χρονών, γιατί έχουν στενή επαφή μεταξύ τους.

Οι ψείρες του κεφαλιού προτιμούν ζεστό και υγρό περιβάλλον και βρίσκονται συνήθως στις περιοχές πίσω από τα αυτιά, κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών και στο λαιμό, καθώς οι περιοχές αυτές είναι ζεστές και σκοτεινές.

Οι ψείρες για να ζήσουν χρειάζονται ανθρώπινο αίμα!

Τρέφονται δαγκώνοντας το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής και ρουφώντας αίμα από εκεί. Κάθε ψείρα τρέφεται 4-5 φορές την ημέρα με ανθρώπινο αίμα το οποίο το ανακατεύουν με το σάλιο τους. Το τσίμπημά τους δε πονάει αλλά πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει φαγούρα.

Δυστυχώς είναι σύνηθες κάποιοι να έχουν αλλεργική αντίδραση στα τσιμπήματα και αυτό μπορεί να κάνει τη φαγούρα πιο ενοχλητική…

Ποια είναι τα συμπτώματα όμως, από τα οποία θα καταλάβετε ότι το παιδί σας έχει ψείρες;
Έντονος κνησμός στο τριχωτό της κεφαλής (ο κνησμός μπορεί να προκαλέσει εκδορές με αποτέλεσμα ακόμα και λοιμώξεις του δέρματος), νευρικότητα, ανησυχία, αϋπνία. Ορισμένες φορές μπορεί να υπάρχουν ακόμα και διογκωμένοι ευαίσθητοι λεμφαδένες πίσω από τα αυτιά και τον αυχένα.

Μέχρι τώρα, ένας γονέας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ψείρες στο τριχωτό του παιδιού του, είχε στη διάθεσή του διάφορα τοξικά-χημικά προϊόντα (εντομοκτόνα) ή φυτικές lotion, με προληπτική δράση.

Ωστόσο και οι δύο αυτές κατηγορίες αντιφθειρικών προϊόντων παρουσιάζουν αδυναμίες στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Τα χημικά, τοξικά αντιφθειρικά πολλές φορές προκαλούν δερματίτιδες, δηλαδή βλάβες που προκαλούνται μετά την επαφή του δέρματος με αυτές τις ουσίες (χημικές, τοξικές ή άλλης προέλευσης). Επίσης οι ψείρες έχουν αναπτύξει πλέον αντοχή στα προϊόντα αυτά, λόγω γενετικής μετάλλαξης. Οι ψείρες έχουν βρει τρόπο να επιβιώνουν σε αγωγές οι οποίες παλιότερα ήταν αποτελεσματικές.

Από την άλλη πλευρά, οι φυτικές lotion που υπάρχουν στο εμπόριο είναι στην πλειοψηφία τους απωθητικά προϊόντα για τις ψείρες και δρουν μόνο προληπτικά, χωρίς να έχουν αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Πολύ εύκολα λοιπόν συμπεραίνουμε ότι οι κλασικές μέθοδοι αντιμετώπισης των ψειρών κεφαλής δεν είναι πάντα αποτελεσματικές! Κυρίως όμως, δεν παρέχουν ασφάλεια, κάτι το οποίο είναι σημαντικό για όλους αλλά κυρίως τα παιδιά!

Οι ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής επιβάλλουν ασφαλή, αποτελεσματικά και εύκολα στη χρήση αντιφθειρικά προϊόντα. Όλοι οι γονείς είναι πλέον ευαισθητοποιημένοι για τα προϊόντα που χρησιμοποιούν στα παιδιά τους και το σημαντικότερο… Δεν έχουν χρόνο για χάσιμο!

Για αυτούς τους γονείς υπάρχουν τα Νέα Γενιάς Αντιφθειρικά με φυσικής προέλευσης συστατικά, τα οποία εξοντώνουν την ψείρα δια της ασφυξίας, σε 10 μόνο λεπτά! Ο τρόπος δράσης των συστατικών αυτών είναι μηχανικός και καθώς εισέρχονται στο αναπνευστικό σύστημα της ψείρας διαταράσσουν τη μεταφορά οξυγόνου, με αποτέλεσμα η ψείρα να μην παίρνει αρκετό οξυγόνο και να οδηγείται στο θάνατο.

Η εφαρμογή τους δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από ένα απλό λούσιμο 10 λεπτών, χωρίς περαιτέρω λούσιμο για ξέβγαλμα και χωρίς να χρειάζεται ειδικό χτενάκι για την απομάκρυνση των νεκρών ψειρών και κονίδων.

Επειδή όμως, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι κι εδώ η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη, είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε περιόδους υψηλού κινδύνου (καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, έναρξη σχολικής χρονιάς κλπ) να χρησιμοποιούμε προληπτικές lotion, οι οποίες δρουν επίσης με μηχανικό τρόπο και κρατούν τις ψείρες μακριά από τα κεφαλάκια των παιδιών έως και 7 συνεχόμενες ώρες. Οι lotion αυτές, οι οποίες είναι σε πολύ πρακτική συσκευασία της μορφής spray, συνδυάζουν φυσικής προέλευσης συστατικά και καθιστούν το τριχωτό της κεφαλής αόρατο για τις ψείρες και έτσι αυτές δεν μπορούν να το επιμολύνουν!

Φυσικά, Αποτελεσματικές λύσεις Ενάντια στις ψείρες, σε 10 μόνο λεπτά, διαθέσιμες σε όλα τα φαρμακεία!

www.licatack.gr

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024