Μαζική διαδήλωση των συνδικάτων στη Ρώμη για μέτρα υπέρ της ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας
Δεκάδες χιλιάδες μέλη συνδικάτων διαδήλωσαν το Σάββατο στη Ρώμη, καλώντας να ληφθούν μέτρα που προωθούν την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και μια δικαιότερη φορολογία. Οι διαδηλωτές απαίτησαν από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι να λάβει πιο αποφασιστικά μέτρα κατά της οικονομικής κρίσης και να πραγματοποιήσει μια «σοβαρή αλλαγή πορείας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».
Δεκάδες χιλιάδες μέλη συνδικάτων διαδήλωσαν το Σάββατο στη Ρώμη, καλώντας να ληφθούν μέτρα που προωθούν την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και μια δικαιότερη φορολογία.
Οι διαδηλωτές απαίτησαν από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι να λάβει πιο αποφασιστικά μέτρα κατά της οικονομικής κρίσης. Απαίτησαν επίσης να πραγματοποιήσει μια «σοβαρή αλλαγή πορείας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».
Τα κυριότερα συνδικάτα, CGIL, CISL και UIL, που διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία, ανέφεραν πως σε αυτήν έλαβαν μέρος 200.000 άνθρωποι.
Αψιμαχίες σημειώθηκαν στη διάρκεια μικρότερων συλλαλητηρίων στην Μπολόνια, την οποία εκείνη την ώρα επισκεπτόταν ο Μόντι.
Η αστυνομία συγκρούστηκε με μια ομάδα η οποία αντιτίθεται σε αυτό που αποκαλεί «κυβέρνηση των τραπεζών», ενώ κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν μπογιές στα γραφεία της Deutsche Bank, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
Την Παρασκευή, το υπουργικό συμβούλιο του Μ. Μόντι ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανάπτυξης στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας ανέρχεται στο 120% του ΑΕΠ, περίπου, ενώ η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, καθώς το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί τα τρία τελευταία τρίμηνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Σούπερ μάρκετ: Ανοιχτά του Αγίου Πνεύματος – Τι ισχύει για λοιπά καταστήματα και επιχειρήσεις
- Το όμορφο βίντεο της ΚΑΕ Ολυμπιακός με τις στιγμές μετά τον τελικό της Euroleague
- Μηχανική βλάβη στο Flying Cat 4 πριν τον απόπλου από τον Πειραιά – Ταλαιπωρία για 436 επιβάτες
- Μήπως τελικά η τεχνητή νοημοσύνη θα έπρεπε να «κλέψει» τις δουλειές μας;
- Περιφερειακή Υμηττού: Η στιγμή που το τουριστικό λεωφορείο τυλίγεται στις φλόγες – «Δύο λεπτά τρόμου με κλειδωμένες πόρτες»
- Η ζωή των νέων Ρώσων μέσα από τις φωτογραφίες της Kristina Rozhkova – «Φαντασία, δυσφορία κι αποξένωση»

