Για τις πολιτικές εξελίξεις και το διακύβευμα των εκλογών μίλησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στη τελευταία τους προεκλογική συνέντευξη Τύπου, στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, ζητώντας εκ νέου «πράσινη στροφή, που θα αλλάξει τον προσανατολισμό της οικονομίας δημιουργώντας ταυτόχρονα πλήθος θέσεις εργασίας».

Στις ομιλίες τους η Ιωάννα Κοντούλη και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος τόνισαν ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι «είμαστε οι μόνοι που τονίζουμε ότι, χωρίς ταυτόχρονες απαντήσεις για οικονομία, κοινωνία και περιβάλλον, απλώς ανακυκλώνουμε τα αδιέξοδα».

«Από την Ισπανία, όπου η υπερδόμηση των ακτών οδήγησε στη φούσκα των ακινήτων και την κατάρρευση των τραπεζών, μέχρι τη Δυτική Μακεδονία όπου η κυριαρχία του λιγνίτη τη φέρνει πρώτη σε ανεργία από όλες τις ελληνικές περιφέρειες παρά τις χιλιάδες καλοπληρωμένες θέσεις της ΔΕΗ, όλα δείχνουν ότι επιλογές κατά του περιβάλλοντος δεν ωφελούν τελικά ούτε την οικονομία» είπαν.

Όσον αφορά τα διλήμματα των εκλογών, η Ιωάννα Κοντούλη τόνισε πως «αυτοί που θα ψηφίσουν Οικολόγους Πράσινους δεν θα έχουν αμφιβολία για τη χρησιμότητα της ψήφου τους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν και λόγο και ρόλο και γι’ αυτό πρέπει να είναι στην επόμενη Βουλή».

Τέλος, η Ιωάννα Κοντούλη εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της για τη νέα απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας, η οποία εκδηλώθηκε με το δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας και συν-επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, τόνισε πως «στις εκλογές αυτές είναι ώρα να ξεπεράσουμε τα γκρίζα διλήμματα».

«Στο δίλημμα ‘ευρώ ή δραχμή’ οι Οικολόγοι Πράσινοι απαντάμε και ευρώ και μια ευρωπαϊκή χώρα. Το ευρώ του κ. Σαμαρά είναι υποτιμημένο 50% και έχει στο βάθος δραχμή, καθώς στην πίσω όψη του είναι χαραγμένη η επιστροφή στη δεκαετία του ‘50. Είναι ενδεικτικό ότι δε δεσμεύονται καν να επαναδιαπραγματευθούν τους δημοσιονομικούς στόχους της Δανειακής Σύμβασης που λειτουργούν ως Οδικός Χάρτης εξόδου από την ευρωζώνη» είπε.

«Το δίλημμα ‘Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ’ αποτελεί με τη σειρά του επικίνδυνο φλερτ με την αλαζονεία και την αυτοκαταστροφή. Εγγύηση μπορεί να είναι μόνο το πρόγραμμα μιας κυβέρνησης (όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανοίγει τα χαρτιά του και αρνείται τις προσκλήσεις μας για διάλογο), όχι η σύνθεση της. Η Κύπρος, που βρίσκεται με το ένα πόδι στο Μνημόνιο έχοντας κυβέρνηση Αριστεράς και επενδύοντας και στους υδρογονάνθρακες, θα έπρεπε να μας είχε κάνει όλους πιο σεμνούς» πρόσθεσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

«Η είσοδος των Οικολόγων Πράσινων στη Βουλή είναι απαραίτητη για εναλλακτική πλειοψηφία, πέρα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ανοικτή όμως σε διάλογο, συνεργασίες και ανοχή και από ευρύτερες δυνάμεις. Ιδιαίτερα στα θέματα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και εναλλακτικού σχεδίου διεξόδου, είναι ανάγκη να επιδιώξουμε κάθε δυνατή σύγκλιση, σε όλα τα ζητήματα όπου αυτό είναι εφικτό» συμπλήρωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ