Περιοδεία-ορόσημο στην Ευρώπη ξεκινά η Αούνγκ Σαν Σούου Κίι
Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σούου Κίι, έφτασε στη Γενεύη, όπου θα μιλήσει στα Ηνωμένα Έθνη πριν ξεκινήσει περιοδεία-ορόσημο στην Ευρώπη. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της Σούου Κίι στην Ευρώπη από το 1988 και θεωρείται άλλο ένα βήμα πολιτικής προόδου στη χώρα.
Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σούου Κίι, έφτασε στη Γενεύη, όπου θα μιλήσει στα Ηνωμένα Έθνη πριν ξεκινήσει περιοδεία-ορόσημο στην Ευρώπη.
Η Σούου Κίι θα μιλήσει στον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας του ΟΗΕ που εδώ και χρόνια πραγματοποιεί καμπάνια κατά της παιδικής εργασίας στη Μιανμάρ.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της Σούου Κίι στην Ευρώπη από το 1988 και θεωρείται άλλο ένα βήμα πολιτικής προόδου στη χώρα.
Το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων 24 ετών η Σούου Κίι το πέρασε σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ θα επισκεφθεί τη Βρετανία, την Ελβετία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία και τη Νορβηγία όπου θα της απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ που κέρδισε το 1991.
Τον Μάιο η Σούου Κίι επισκέφθηκε την Ταϊλάνδη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- MEGA Γεγονότα: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis
- Κίεβο: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους
- Με «Kalimera» ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ
- Ντέιβιντ Μπόουι: Έκθεση με σπάνια αντικείμενα του περιοδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Πύργος: Συναγερμός για φωτιά σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο μητέρα και παιδί
- Με αυτές τις ομάδες συζητά ο Τζι Τζέι Σορτς
- Γκαζάκια κατά στελεχών της ΝΔ: «Χτύπημα που στόχευε σε δολοφονία» – Τι λένε Ιωακείμοβιτς και Αναστασιάδης
- Πολυκατοικία στα Πετράλωνα: Έλεγχοι από πραγματογνώμονες της Πολεοδομίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/adrien-sfSkPaeqkII-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442