Κάλπικα νομίσματα που χλευάζουν το βασιλιά της Σουηδίας κυκλοφορούν στη χώρα, προφανώς σε ευρεία κλίμακα αφού τουλάχιστον τρία άτομα, σε τρεις διαφορετικές πόλεις, διαπίστωσαν ότι είχαν στην κατοχή τους τέτοια κέρματα της μίας κορώνας.

Το νόμισμα της μίας κορώνας εικονίζει κανονικά το προφίλ του βασιλιά Κάρολου Γουσταύου ΙΣτ΄ και φέρει την επιγραφή «Βασιλιάς της Σουηδίας». Στα κάλπικα η επιγραφή έχει αντικατασταθεί με τη φράση «Ο πόρνος βασιλιάς μας».

Ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Οικονομίας, Ίαν Βίζεν, υποστήριξε ότι ο παραχαράκτης πρέπει να ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός αφού τα κέρματα μοιάζουν πάρα πολύ με τα κανονικά, τόσο που πολλοί έχουν ξεγελαστεί.

Οι παραχαράκτες ήθελαν πιθανότατα να ειρωνευτούν τον 66χρονο βασιλιά καθώς το 2010 είχε κυκλοφορήσει μια βιογραφία του, με τον τίτλο «Μονάρχης παρά τη θέλησή του», στην οποία ο Κάρολος Γουσταύος εμφανίζεται άπιστος και φιλήδονος.

Στο βιβλίο ο βασιλιάς κατηγορείται ότι συχνάζει σε ύποπτα κλαμπ και σε παρακμιακά πάρτι ενώ τη δεκαετία του ’90 φέρεται να διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με την τραγουδίστρια του συγκροτήματος Army of Lovers Καμίλα Χένεμαρκ.

Φυσικά, ο βασιλιάς ουδέποτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε αυτές τις φήμες.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος ανήλθε στο θρόνο το 1973 και το 1976 παντρεύτηκε την βασίλισσα Σίλβια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό