Έκκληση των ηπατομεταμοσχευθέντων ασθενών για επίλυση του προβλήματος παροχής φαρμάκων
Το σκηνικό αποδόμησης της δημόσιας υγείας αναγκάζει το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡxω», να απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα με την παροχή ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων.
Η ανοσοκατασταλτική θεραπεία είναι ουσιαστική για την βιωσιμότητα της συγκεκριμένης ομάδας ασθενών και το σκηνικό αποδόμησης της Δημόσιας Υγείας αλλά και του Κοινωνικού Κράτους που παρατηρείται τελευταία, αναγκάζει τους ηπατομεταμοσχευθέντες ασθενείς να απευθύνουν έκκληση προς: την Πολιτεία, το Φαρμακευτικό Σύλλογο και σε κάθε αρμόδιο φορέα, ώστε να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα με την παροχή των ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων από τις δομές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τα ιδιωτικά φαρμακεία αλλά και τα νοσοκομεία της χώρας.
«Δώστε άμεση λύση πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές οι οποίες δίνουν καθημερινό αγώνα για να συνεχίσουν να υπάρχουν» επισημαίνει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο σύλλογος επισημαίνοντας ότι:
- Ο βίος ενός μοσχεύματος και κατ’ επέκταση η διάρκεια της ζωής ενός μεταμοσχευμένου είναι συνυφασμένη με την αυστηρή και αναγκαία λήψη της ανοσοκατασταλτικής του φαρμακευτικής αγωγής.
- Ως εκ τούτου η παραμικρή παρέκκλιση, αλλά πολύ περισσότερο η μη λήψη της ως άνω φαρμακευτικής αγωγής οδηγεί στην απόρριψη του μοσχεύματος και στο θάνατο.
health.in.gr
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
- Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ χαρακτηρίζει «πολιτική γενοκτονία» το πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
- Βραζιλία, Μεξικό και Δημοκρατικοί στο «στόχαστρο» του Χαβιέρ Μιλέι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 27 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Gov.gr Wallet: Το συχνό λάθος με τα στοιχεία του MyAuto όταν μας σταματά η τροχαία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442