Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιβλητική νίκη της Ρωσίας με 4-1 επί της Τσεχίας

Επιβλητική νίκη της Ρωσίας με 4-1 επί της Τσεχίας

Η Ρωσία απέδειξε...με το καλημέρα στο EURO 2012 ότι δικαιολογημένα θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά στον Α' όμιλο. Με δύο γκολ του Τζαγκόεφ (15', 79') κι από ένα των Σιρόκοφ (24'), Παβλιουτσένκο (82'), η ομάδα του Ντικ Αντβοκαατ επικράτησε της Τσεχίας με 4-1 και μπήκε σε θέση οδηγού για την πρόκριση στα προημιτελικά. Για το συγκρότημα του Μίχαλ Μπίλεκ μείωσε ο Πίλαρ στο 52'.

Η Ρωσία απέδειξε…με το καλημέρα στο EURO 2012 ότι δικαιολογημένα θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά στον Α’ όμιλο. Με δύο γκολ του Τζαγκόεφ (15′, 79′) κι από ένα των Σιρόκοφ (24′), Παβλιουτσένκο (82′), η ομάδα του Ντικ Αντβοκαατ επικράτησε της Τσεχίας με 4-1 και μπήκε σε θέση οδηγού για την πρόκριση στα προημιτελικά. Για το συγκρότημα του Μίχαλ Μπίλεκ μείωσε ο Πίλαρ στο 52′.

Με την τριπλέτα Αρσάβιν-Κερζάκοφ-Τζαγκόεφ να «βγάζει φωτιές» η Ρωσία ξεπέρασε χωρίς απώλεια το κακό πρώτο 10λεπτο, στο οποίο οι Τσέχοι πίεσαν για να αιφνιδιάσουν, κυριάρχησε στη συνέχεια σε όλες τις γραμμές κι έφτασε σχετικά άνετα στη νίκη.

Βάσει της εικόνας του ματς, μάλιστα, θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα. Η Τσεχία έχασε τον αρχικό της ενθουσιασμό μετά το γκολ του Τζαγκόεφ και «παραδόθηκε» μετά το 24ο λεπτό.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ρωσία ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Μετά από σέντρα του Ζιριάνοφ και κεφαλιά του Κερζακόφ η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Τσεχ και στην επαναφορά της ο Τζαγκόεφ άνοιξε το σκορ (15′).

Ο ίδιος έχασε τεράστια ευκαιρία τέσσερα λεπτά αργότερα να βάλει τις βάσεις για την πρώτη νίκη της ομάδας του στο τουρνουά. Η αντεπίθεση για σεμινάριο των Ρώσων έφερε τον Κερζάκοφ να «σερβίρει»…μισό γκολ στον Τζαγκόεφ, ο οποίος προσπάθησε να «σκοτώσει» τον Τσεχ κι αστόχησε.

Το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Νέα εξαιρετική αντεπίθεση για τους παίκτες του Αντβοκαατ, στο 24ο λεπτό, έφερε τον Αρσάβιν να προσπαθεί να βρει τον Κερζάκοφ, η μπάλα έφτασε στον Σιρόκοφ που είχε ακολουθήσει την φάση και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Τσεχ.

Η Ρωσία φαινόταν να ελέγχει το ματς και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλά η Τσεχία ήταν εκείνη που σκόραρε κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Πλάσιλ, ο Πιλάρ απέφυγε και τον Μαλαφέεφ και σε άδεια εστία μείωσε σε 1-2 (52΄).

Στα τελευταία 11 λεπτά, οι Ρώσοι πέτυχαν άλλα δύο πανέμορφα γκολ με τους Τζαγκόεφ (79΄) και Παβλιουτσένκο (82΄) και αποκατέστησαν την τάξη…

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Κίτρινες: –

ΡΩΣΙΑ (Ντικ Αντβοκαατ): Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Ζιρκόφ, Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Ζιριάνοφ, Τζαγκόεφ (85΄ Κοκόριν), Κερζακόφ (73΄ Παβλιουτσένκο), Αρσάβιν

ΤΣΕΧΙΑ (Μίχαλ Μπίλεκ): Τσεχ, Γκέμπρε Σελασιέ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Κάντλετς, Πλάσιλ, Γίρατσεκ (75΄ Πετρζέλα), Πιλάρ, Ροζίτσκι, Ρέζεκ (46΄ Χούμπσμαν), Μπάρος (85΄ Λάφατα).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024