Ένας 25χρονος Γερμανός δημοσιογράφος, που έκανε ρεπορτάζ για το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα, συνελήφθη από αστυνομικούς στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, καθώς μαζί με 13 παράνομους μετανάστες εισήλθε με πλαστική βάρκα από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 25χρονος στην αρχή μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για τη διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Εκεί, αφού κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε άγνωστο διακινητή, ενσωματώθηκε σε μία ομάδα με 13 μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων (τέσσερις υπήκοοι Ακτής Ελεφαντοστού, τρεις Μπαγκλαντές, δύο Ερυθραίας, δύο Νιγηρίας και δύο Σομαλίας), προκειμένου να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Ακολούθως, ο διακινητής μετέφερε την ομάδα στην τούρκικη όχθη του ποταμού Έβρου, όπου τους επιβίβασε σε πλαστική βάρκα και στη συνέχεια μόνοι τους έφθασαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στην χώρα και σε Ζώνη Αμυντικής Περιοχής.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας