Κατ’ αρχήν συμφωνία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στη Γερμανία για τον φόρο χρηματοοικομικών συναλλαγών
Σε κατ' αρχήν συμφωνία στο θέμα της επιβολής φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές κατέληξαν την Πέμπτη η γερμανική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την έγκριση του Δημοσιονομικού Συμφώνου από το γερμανικό Κοινοβούλιο. Σημείο αφετηρίας για τη διαφαινόμενη συμφωνία υπήρξε σχέδιο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προβλέπει εφαρμογή του φόρου ακόμη και σε μόνον εννέα από τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση κατά την οποία δεν επιτευχθεί ομοφωνία.
Σε κατ’ αρχήν συμφωνία στο θέμα της επιβολής φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές κατέληξαν την Πέμπτη η γερμανική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την έγκριση του Δημοσιονομικού Συμφώνου από το γερμανικό Κοινοβούλιο.
Την ερχόμενη Δεύτερα θα πραγματοποιηθεί στην καγκελαρία συνάντηση της Άνγκελας Μέρκελ με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να διασφαλισθεί η απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής για την ψήφιση του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM).
Η αντιπολίτευση έχει θέσει την εισαγωγή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές ως έναν από τους όρους προκειμένου να δώσει τη συγκατάθεσή της.
Σημείο αφετηρίας για τη διαφαινόμενη συμφωνία υπήρξε σχέδιο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προβλέπει εφαρμογή του φόρου ακόμη και σε μόνον εννέα από τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση κατά την οποία δεν επιτευχθεί ομοφωνία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο
- Παναθηναϊκός – ΖΑΟΝ 3-0 σετ: Άνετα το 1-0 στους τελικούς των Γυναικών οι «πράσινες»
- Το άγαλμα της Μπρίτζετ Τζόουνς θα μείνει για πάντα στην πλατεία Λέστερ του Λονδίνου
- Ζεις τη ζωή σου ή τη σκηνοθετείς; Η γενιά που ξέχασε πώς να χτίζει αληθινές σχέσεις
- Ολυμπιακός: Η 12άδα για το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο
- Λέσβος: Βράζει το νησί με τις επιπτώσεις του αφθώδους πυρετού – Κρίσιμο ραντεβού με Σχοινά για τους κτηνοτρόφους

