Κατ’ αρχήν συμφωνία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στη Γερμανία για τον φόρο χρηματοοικομικών συναλλαγών
Σε κατ' αρχήν συμφωνία στο θέμα της επιβολής φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές κατέληξαν την Πέμπτη η γερμανική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την έγκριση του Δημοσιονομικού Συμφώνου από το γερμανικό Κοινοβούλιο. Σημείο αφετηρίας για τη διαφαινόμενη συμφωνία υπήρξε σχέδιο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προβλέπει εφαρμογή του φόρου ακόμη και σε μόνον εννέα από τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση κατά την οποία δεν επιτευχθεί ομοφωνία.
Σε κατ’ αρχήν συμφωνία στο θέμα της επιβολής φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές κατέληξαν την Πέμπτη η γερμανική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την έγκριση του Δημοσιονομικού Συμφώνου από το γερμανικό Κοινοβούλιο.
Την ερχόμενη Δεύτερα θα πραγματοποιηθεί στην καγκελαρία συνάντηση της Άνγκελας Μέρκελ με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να διασφαλισθεί η απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής για την ψήφιση του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM).
Η αντιπολίτευση έχει θέσει την εισαγωγή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές ως έναν από τους όρους προκειμένου να δώσει τη συγκατάθεσή της.
Σημείο αφετηρίας για τη διαφαινόμενη συμφωνία υπήρξε σχέδιο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προβλέπει εφαρμογή του φόρου ακόμη και σε μόνον εννέα από τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση κατά την οποία δεν επιτευχθεί ομοφωνία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Αφιέρωμα στη Nina Simone»: Στις 6 Ιουνίου στο Theatre of the No
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Πάτρα: Νέος θάνατος κρατούμενου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου – Στους 7 οι νεκροί μέσα σε λίγες εβδομάδες
- Καλαμάτα: «Καθαρές» οι εξετάσεις των παιδιών – «Βοήθεια, μα γιατί» ήταν τα τελευταία λόγια της 39χρονης
- Έτσι η αβεβαιότητα επηρεάζει τη σχέση
- ΗΠΑ – Ιράν: Δοκιμάζεται η εκεχειρία, αντικρουόμενες δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις – Τι συμφώνησαν Ισραήλ και Λίβανος
- Οδηγός: Τα 10+4 «κλειδιά» για ανακαίνιση χωρίς εκπλήξεις
- Συνταγή: Καλοκαιρινό μπριάμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442