Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αιματηρή επίθεση με ένα νεκρό σε εμπορικό κέντρο στο Τορόντο του Καναδά

Αιματηρή επίθεση με ένα νεκρό σε εμπορικό κέντρο στο Τορόντο του Καναδά

Τραγωδία σημειώθηκε στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Τορόντο, όταν ένας ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον ένα άτομο και τραυμάτισε επτά. Δύο από τους τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένα 13χρονο αγόρι, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ νεκρός είναι ένας 25χρονος. Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης, ενώ η αστυνομία υποστηρίζει ότι η επίθεση ήταν στοχευμένη.

Τραγωδία σημειώθηκε στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Τορόντο, όταν ένας ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον ένα άτομο και τραυμάτισε επτά.

Δύο από τους τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένα 13χρονο αγόρι, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ νεκρός είναι ένας 25χρονος. Μια έγκυος η οποία παρασύρθηκε από τον κόσμο που έτρεχε πανικόβλητος για να απομακρυνθεί από το εμπορικό κέντρο, έπεσε κάτω και ποδοπατήθηκε από το πλήθος.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις στιγμές πανικού που έζησαν όταν ο ένοπλος ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως σε χώρο όπου βρίσκονται εστιατόρια στο Eaton Center του Τορόντο.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι η επίθεση ήταν στοχευμένη. «Η φύση των τραυμάτων» του άνδρα που πέθανε δείχνουν ότι ήταν ο στόχος μιας προσχεδιασμένης επίθεσης, ωστόσο οι άλλοι ήταν «αθώοι περαστικοί» δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας στην καναδική τηλεόραση.

Μέχρι στιγμής ο δράστης δεν έχει συλληφθεί, ενώ το εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε αμέσως μετά την επίθεση.

Ο δήμαρχος του Τορόντο Ρομπ Φορντ είπε ότι ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν δράστης είναι άνδρας η γυναίκα. «Είναι φοβερό να ακούει κανείς μια τέτοια είδηση. Η σκέψη μου είναι στις οικογένειες που επλήγησαν από το απεχθές έγκλημα. Ο δράστης πρέπει να συλληφθεί» τόνισε.

Οι επιθέσεις με όπλα είναι σπάνιες στον Καναδά, όπου εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ελέγχου της οπλοφορίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024