
Εντείνονται οι προσπάθειες για την εξασφάλιση φαρμάκων ασθενών με βαριά νοσήματα
Την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ κλυδωνίζεται και οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, οι ασφαλισμένοι βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν μετρητοίς τα φάρμακά τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι ελλείψεις στα ράφια των φαρμακείων δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Η κατάσταση είναι κρίσιμη για ασθενείς με βαριά νοσήματα.
Την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ κλυδωνίζεται και οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, οι ασφαλισμένοι βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν μετρητοίς τα φάρμακά τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι ελλείψεις στα ράφια των φαρμακείων δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Η κατάσταση είναι κρίσιμη για ασθενείς με βαριά νοσήματα. Ενδεικτικό είναι ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γ.Βουδούρης και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών αναζητούν εναγωνίως τρόπους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καταγράφει τις ελλείψεις φαρμάκων για καρκινοπαθείς.
Επιπλέον, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών, Φίλων και Γιατρών Ζωή Γραμματόγλου ζήτησε από όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα να βρουν το φάρμακο που χρειάζονται να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210-5220954 και 210-5220955.
Η κ.Γραμματόγλου περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί, σημειώνοντας ότι οι τιμές των αντικαρκινικών φαρμάκων αρχίζουν από 1.500 ευρώ, κόστος που δεν μπορεί να σηκώσει η πλειοψηφία των ασθενών, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις καρκινοπαθών, οι οποίοι λόγω αδυναμίας να πληρώσουν, ακυρώνουν χημειοθεραπείας που έχουν απόλυτη ανάγκη.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης κάλεσε όσους καρκινοπαθείς δεν μπορούν να βρουν τα φάρμακά τους να απευθύνονται στο πρώην αντικαρκινικό – ογκολογικό του ΙΚΑ, επί της οδού Ασωπίου 4 (στάση Σόνια) στην περιοχή του Γκύζη, όπου αφού δώσουν τη συνταγή τους θα τα προμηθεύονται το αργότερο σε 48 ώρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τζωρτζάτος και Αργυρόπουλος βραβεύτηκαν ως καλύτεροι στο World Cup (vid)
- Γαλλία: Συναγερμός στο Μπορντό – Οι πύρινες φλόγες απειλούν ολόκληρη την πόλη – Σκέψεις για εκκένωσή της
- Σκουμπάκης: «’Ηταν ένας τρελός τελικός και λατρεύω την ομάδα μας» (vid)
- Ρίγη συγκίνησης στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Εθνική Πόλο (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]
- Το μυστικό πίσω από ένα από τα πιο διάσημα επιτραπέζια παιχνίδια κρύβεται σε ένα μικρό ισπανικό μπαρ
- Ποιος (και τι) να συγκριθεί μαζί σας;
- Δύο συλλήψεις για τη σχεδιαζόμενη επίθεση με χειροβομβίδα στην Αττική – Αναζητείται 27χρονος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442