Κίνδυνος πλημμύρας αν χρειαστεί να ανοίξει το φράγμα της Κερκίνης
Επικίνδυνη άνοδος, λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων, καταγράφεται στην τεχνητή λίμνη της Κερκίνης στις Σέρρες, και οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ανοίξουν τελείως το φράγμα, οπότε θα πλημμυρίσουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Επικίνδυνη άνοδος, λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων, καταγράφεται στην τεχνητή λίμνη της Κερκίνης στις Σέρρες, και οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ανοίξουν τελείως το φράγμα, οπότε θα πλημμυρίσουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκλήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά στο δημοτικό διαμέρισμα Αχινού τσουβαλιών άμμου, ώστε να υπάρξει μία πρόσκαιρη οχύρωση και να αποφευχθεί πλημμύρα από τα νερά του Στρυμόνα.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Γιώργο Παπαδόπουλο «οι τελευταίες μετρήσεις έδειξαν αύξηση της στάθμης του νερού, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί αναγκαίο να ανοίξουν τα θυροφράγματα της λίμνης σταδιακά», ενώ όπως επισημαίνει ελλοχεύει ο κίνδυνος της κατάκλισης καλλιεργήσιμων εκτάσεων της τέως λίμνης Αχινού.
Στο δημοτικό διαμέρισμα Αχινού οι αγρότες βρίσκονται επί ποδός, όπου με την προτροπή των αρμοδίων αρχών, απομάκρυναν τα ζώα και τα μηχανήματά τους από τις εκτεθειμένες, ευαίσθητες περιοχές, παραπλεύρως του ποταμού Στρυμόνα.
Παρόμοιο γεγονός συνέβη το 1979 στην περιοχή όπου περισσότερα από 20.000 στρέμματα πλημμύρισαν από τα νερά του Στρυμόνα και εκατοντάδες ζώα πνίγηκαν, επισημαίνει στο ΑΜΠΕ ο αγρότης τής περιοχής Αχινού, Ανέστης Κεμανιτζόγλου.
Σε άμεσο κίνδυνο να πλημμυρίσει βρίσκεται και η περιοχή του αγροκτήματος Παλαιοκώμης, όπου σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη, δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα για να σταματήσουν το μεγάλο όγκο του νερού, σε περίπτωση που ανοίξει το φράγμα.
Το φράγμα που δημιούργησε τη λίμνη κατασκευάστηκε το 1932.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).