«Αιμορραγία» 31,5 δισ. ευρώ των καταθέσεων σε ισπανικές τράπεζες τον Απρίλιο
Κατά 31,5 δισ. ευρώ μειώθηκαν τον Απρίλιο οι καταθέσεις ιδιωτών στο ισπανικό τραπεζικό σύστημα τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, κάμψη που φτάνει το 1,9% επί του συνόλου -ενώ οι ανησυχίες για τα αδύναμα σημεία του ισπανικού τραπεζικού συστήματος έχουν αναζωογονηθεί, ρίχνοντας την σκιά τους στα δημοσιονομικά της Μαδρίτης. Ενδεικτική του κλίματος είναι η προσφορά της χειμαζόμενης Bankia -που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ξένων πρακτορείων- που θέλει να ενθαρρύνει την αποταμίευση νεαρών καταθετών δίνοντας δώρο... πετσέτες Spiderman.
Κατά 31,5 δισ. ευρώ μειώθηκαν τον Απρίλιο οι καταθέσεις ιδιωτών στο ισπανικό τραπεζικό σύστημα τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, κάμψη που φτάνει το 1,9% επί του συνόλου -ενώ οι ανησυχίες για τα αδύναμα σημεία του ισπανικού τραπεζικού συστήματος έχουν αναζωογονηθεί, ρίχνοντας την σκιά τους στα δημοσιονομικά της Μαδρίτης.
Τα στατιστικά στοιχεία της ΕΚΤ που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη και καλύπτουν τις εξελίξεις μέχρι και τον Απρίλιο δείχνουν πως οι καταθέσεις στα ισπανικά ιδρύματα υποχώρησαν στα 1,625 τρισ. ευρώ στο τέλος του μήνα, έναντι 1,656 τρισ. ευρώ έναν μήνα πριν.
Η μείωση φτάνει δηλαδή το 1,9%, αντιστρέφοντας τη μικρή αυξητική τάση του Μαρτίου -αν και οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα (με την μερική κρατικοποίηση της Bankia και τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να υφίσταται αθρόες αναλήψεις) ήρθαν στις αρχές Μαΐου.
Η Bankia επιστρατεύει τον… Spiderman
Ενδεικτική του κλίματος είναι μία προσφορά της Bankia, που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ: Η τράπεζα, που έχει κρατικοποιηθεί μερικώς και διεκδικεί νέα στήριξη από το κράτος, θέλει να προσελκύσει νεαρούς καταθέτες με δώρο… πετσέτες με τον Spiderman.
H τράπεζα προσφέρει το δώρο αυτό σε καταθέτες που θα ενισχύσουν τους αποταμιευτικούς τους λογαριασμούς κατά 300 στο τέλος του μήνα.
Επίσης, κάθε επιπλέον 50 ευρώ μεταφράζονται σε «λαχνό» για κλήρωση με έπαθλο ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη.
Η Bankia έχει υποφέρει από το κύμα ανησυχίας και φημών που ακολούθησαν τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων. Πέραν του «άγχους» των καταθετών, έχει να αντιμετωπίσει και τις επιθετικές εμπορικές καμπάνιες άλλων ιδρυμάτων που απευθύνονται ειδικά στους πελάτες της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρομερές στιγμές στο φινάλε του Πορτογαλία – Κροατία: Η αφιέρωση στον Ζότα, η ατάκα του CR7 για το μέλλον και η τελευταία αγκαλιά Ρονάλντο – Μόντριτς (vids)
- Προπόνηση: Τα 10 λάθη που κάνουμε στο γυμναστήριο
- Ηλιοφάνεια και στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά από το απόγευμα
- Τομ Μορέλο: Είναι μια πολύ, πολύ επικίνδυνη εποχή για την Αμερική
- Σχέση: Εσύ κοιμάσαι και η ευτυχία σου δουλεύει
- Η «υπόθεση με το σαλάμι» ανοίγει μέτωπο μεταξύ Wall Street και Finra


