Στην αντεπίθεση περνά η Αργεντινή για τις καταγγελίες της Κομισιόν περί προστατευτισμού
Στην αντεπίθεση πέρασε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες σχετικά με την απόφαση της Κομισιόν να καταγγείλει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου τα εμπόδια τα οποία θέτει η χώρα της Νοτίου Αμερικής στις εισαγωγές, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η Επιτροπή. «Είναι σαν να θεωρείται νόμιμος ο προστατευτισμός όταν τον εφαρμόζουν οι ανεπτυγμένες χώρες και λαϊκισμός όταν τον εφαρμόζουν αναπτυσσόμενες χώρες. Ε, λοιπόν, δεν είναι έτσι» τόνισε.
Στην αντεπίθεση πέρασε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες σχετικά με την απόφαση της Κομισιόν να καταγγείλει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου τα εμπόδια τα οποία θέτει η χώρα της Νοτίου Αμερικής στις εισαγωγές, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η Επιτροπή.
Ανήμερα της εθνικής επετείου η Φερνάντες είπε: «Είναι σαν να θεωρείται νόμιμος ο προστατευτισμός όταν τον εφαρμόζουν οι ανεπτυγμένες χώρες και λαϊκισμός όταν τον εφαρμόζουν αναπτυσσόμενες χώρες. Ε, λοιπόν, δεν είναι έτσι».
Η ίδια υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «επιβάλλουν δασμούς στο βούτυρο 159%, στο κρέας 126%, οι Αργεντινοί παραγωγοί ρυζιού βρίσκονται αντιμέτωποι με δασμούς 450% στην Ιαπωνία, και εμείς έχουμε [δασμούς] 35%», τους οποίους «δεν εφαρμόζουμε, μάλιστα».
Η Αργεντινή είναι «στους κόλπους της G20, πέραν της Γερμανίας, η χώρα με την μεγαλύτερη ελευθερία σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις και το εμπόριο, και η 11η στον κόσμο σε ό,τι αφορά την επενδυτική ελευθερία για τα κεφάλαια από το εξωτερικό», πρόσθεσε η ίδια.
Ένα 24ωρο νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε εναντίον της Αργεντινής στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο την διένεξη ανάμεσα στα δύο μέρη με αφορμή και την εθνικοποίηση του ενεργειακού κολοσσού Repsol-YPF.
Πάντως, η προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό είναι μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Το ΒΗΜΑ στην Ιστορία: Έρχεται την Κυριακή 2 Αυγούστου
- ΠΑΣΟΚ για έκρηξη στην Κόρινθο: Η εργασία δεν μπορεί να σημαίνει ανασφάλεια και θάνατο
- Φάρμακα παχυσαρκίας: Από Σεπτέμβριο μόνο αν είναι έτοιμο το υπουργείο Υγείας…
- Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για το Spider-Man: Brand New Day – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Η τεχνητή νοημοσύνη ίσως τελικά να μην μπορεί μόνη της – Οι μεγάλες εταιρείες προσλαμβάνουν ξανά
- Η Ντουμπάι ανακοίνωσε τον Ντιακιτέ (pic)


