«Σοβαρό λάθος» η έλλειψη προετοιμασίας για ενδεχόμενη ελληνική έξοδο, λέει ο Βέλγος ΥΠΕΞ
Οι κεντρικές τράπεζες και οι εταιρείες θα κάνουν σοβαρό λάθος αν δεν προετοιμάζονται για το ενδεxόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της βελγικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς.
Οι κεντρικές τράπεζες και οι εταιρείες θα κάνουν σοβαρό λάθος αν δεν προετοιμάζονται για το ενδεxόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της βελγικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς.
«Δεν υπάρχει κάποια οργανωμένη συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το τι θα κάνουμε (σ.σ. αν φύγει η Ελλάδα)» είπε ο κ. Ρέιντερς, σε ομιλία του στο European American Press Club, στο Παρίσι.
«Τώρα, αν οι κεντρικές τράπεζες και οι εταιρείες δεν προετοιμάζονται για το σενάριο αυτό, κάνουν ένα σοβαρό επαγγελματικό λάθος» προσέθεσε.η έκδοση ευρωομολόγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δυνατή μόνο αν γίνεται από κοινού διαχείριση των εθνικών προϋπολογισμών.
Για τα ευρωομόλογα, είπε ότι υποστηρίζει την έκδοση τους, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να βάλουμε μαζί το χρέος παρά αν βάλουμε επίσης μαζί τους προϋπολογισμούς. Πρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο (υπουργών της ΕΕ) να έχουν τη δυνατότητα να επεμβαίνουν στους εθνικούς προϋπολογισμούς, αν τα κράτη δεν σέβονται τις δεσμεύσεις τους».
«Αν μοιραζόμαστε το χρέος, μοιραζόμαστε και τη διαχείριση του προϋπολογισμού. Δεν θα αποκτήσουμε ευρωομόλογα για τη χρηματοδότηση νέου χρέους χωρίς να έχουμε στόχο μια μεγαλύτερη δημοσιονομική ολοκλήρωση», πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Ο Τραμπ θα επικροτούσε ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League (vids)
- Γιορτή σήμερα 16 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Τα ζευγάρια στα ημιτελικά του Champions League
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]
- Μπάγερν – Ρεάλ Μαδρίτης 4-3: Επική πρόκριση των Βαυαρών με γκολάρες στο 89′ και το 94′ (vid)


