Ο ΣΕΒ αποδέχεται πρόταση της ΓΣΕΕ να συζητηθεί το εργασιακό σε θεσμικό επίπεδο
«Ναι» στην πρόταση της ΓΣΕΕ για σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά είπε ο ΣΕΒ με επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη και τη ΓΣΕΕ. Ζητά, ωστόσο, η συνάντηση αυτή να γίνει μετά τη γενική συνέλευση του Συνδέσμου, στις 31 Μαΐου. «Σε συνέχεια της πρόσκλησής σας και των επιστολών που αντηλλάγησαν μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, προτείνουμε και εμείς τη σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης αντί άλλης άτυπης συνάντησης» αναφέρει ο ΣΕΒ.
«Ναι» στην πρόταση για σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά είπε την Πέμπτη ο ΣΕΒ με επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη και τη ΓΣΕΕ.
Ζητά ωστόσο η συνάντηση αυτή να γίνει μετά τη γενική συνέλευση του Συνδέσμου, που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη 31 Μαΐου.
«Σε συνέχεια της πρόσκλησής σας και των επιστολών που αντηλλάγησαν μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, προτείνουμε και εμείς τη σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης αντί άλλης άτυπης συνάντησης», αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή και προσθέτει:
«Εν όψει του γεγονότος ότι στις 31 Μαΐου λαμβάνει χώρα η Γενική Συνέλευσή μας, υποβάλουμε την παράκληση η Εθνική Επιτροπή να συγκληθεί μετά την ημερομηνία αυτή».
Υπενθυμίζεται ότι χθες (Τετάρτη) ο ΣΕΒ πρότεινε στους κοινωνικούς εταίρους την έναρξη διαλόγου για κατάργηση της μείωσης του βασικού μισθού κατά 22% και επαναφορά της μετενέργειας στους 6 μήνες αντί για τρεις εφόσον ληφθούν ταυτόχρονα αποφάσεις για μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων και μειωθούν οι αποδοχές στις λεγόμενες «ευγενείς» συμβάσεις που ορίζουν αποδοχές πολύ υψηλότερες από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.
Η ΓΣΕΕ αρνήθηκε να προσέλθει σε «άτυπο» διάλογο με τους εργοδοτικούς φορείς αντιπροτείνοντας την σύγκληση των Επιτροπών Κοινωνικής Προστασίας και Απασχόλησης «ώστε να υπάρξει διαβούλευση σε εθνικό θεσμικό επίπεδο και συμφωνίες δεσμευτικές από εργαζόμενους, εργοδότες και Κράτος».
Με την πρόταση αυτή συμφώνησε απόψε ο ΣΕΒ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΗΠΑ – Ιράν: Ποια είναι τα κύρια σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου
- Η ΑΕΚ γιόρτασε στα μπουζούκια την κατάκτηση του πρωταθλήματος (vid)
- Το πραγματικό πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί χρειάζεται βαθιά πολιτική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή
- Ασυμπτωματικός και χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»

