Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Να μην χαθεί η πρόοδος στις συνομιλίες στο Κυπριακό» καλεί ο ΟΗΕ

«Να μην χαθεί η πρόοδος στις συνομιλίες στο Κυπριακό» καλεί ο ΟΗΕ

Τη συνέχιση των συνομιλιών στο Κυπριακό επιθυμούν τα Ηνωμένα Έθνη ώστε να «μην χαθεί η πρόοδος στις συνομιλίες», όπως τόνισε ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ μετά την συνάντηση του Μπαν Γκι-Μουν με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τη συνέχιση των συνομιλιών στο Κυπριακό επιθυμούν τα Ηνωμένα Έθνη ώστε να «μην χαθεί η πρόοδος στις συνομιλίες», όπως τόνισε ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ μετά την συνάντηση του Μπαν Γκι-Μουν με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη.

Ο Ντάουνερ άφησε επίσης να εννοηθεί ότι στο τραπέζι του διαλόγου εξακολουθεί να υπάρχει το θέμα για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: «επαφίεται στα μέρη, η τουρκοκυπριακή πλευρά βλέπει με ενθουσιασμό τη σύγκλησή της και η ελληνοκυπριακή όχι».

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Έθνη επιθυμούν να συνεχιστούν οι συνομιλίες σε επίπεδο τεχνικών επιτροπών και με την πιθανότητα συζήτησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Όπως επισήμανε, οι συνεργάτες του στη Λευκωσία θα έχουν συναντήσεις με τις δύο πλευρές για να συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες.

«Υπάρχουν διάφορα θέματα που διακυβεύονται και κοιτάμε να βρούμε τρόπους να τα προχωρήσουμε» δήλωσε ο κ. Ντάουνερ, προσθέτοντας: «άποψη των Ηνωμένων Εθνών είναι ότι σημειώθηκαν πολλές συγκλίσεις στα τελευταία τριάμισι χρόνια. Έχουν επιτευχθεί πολύ περισσότερα απ’ όσα η κοινή γνώμη της Κύπρου αντιλαμβάνεται, και δεν θέλουμε όλα όσα επιτεύχθηκαν να χαθούν».

Σχετικά με τις κυπριακές προεδρικές εκλογές, ο αξιωματούχις τόνισε ότι ο ΟΗΕ δεν μπορεί να κάνει σχέδια στη βάση ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, λέγοντας πως ο κ. Χριστόφιας θα παραμείνει στην προεδρία μέχρι την 1η Μαρτίου.

Πρόσθεσε όμως: «Η προσοχή του κόσμου θα είναι στραμμένη στο ποιος θα καταλάβει τη θέση του. Αυτό είναι οπωσδήποτε ένα στοιχείο το οποίο όλοι λαμβάνουν υπόψη και ως Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Ασφαλώς και είμαστε υπέρ της δημοκρατίας».

Εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, με γραπτή ανακοίνωση, αναφέρει ότι ο γενικός γραμματέας του οργανισμού και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συζήτησαν με ανησυχία την κατάσταση στη Συρία και τις εντάσεις στην περιοχή, καθώς επίσης τις προοπτικές για την ειρηνευτική διαδικασία στην Κύπρο και την επικείμενη διάσκεψη για τη Σομαλία, που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024