Τα διαρθρωτικά κεφάλαια της ΕΕ μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα, λέει ο Γάλλος πρωθυπουργός
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συζητήσουν το θέμα της χρήσης των διαρθρωτικών κεφάλαια της ΕΕ για να στηρίξουν την ελληνική οικονομία στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής την Τετάρτη, όπως δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό.
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συζητήσουν το θέμα της χρήσης των διαρθρωτικών κεφάλαια της ΕΕ για να στηρίξουν την ελληνική οικονομία στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής την Τετάρτη, επισήμανε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός ζήτησε νέα μέτρα για ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μίας «καταστροφικής» εξόδου της χώρας, κάτι που θα επηρέαζε και τα υπόλοιπα κράτη μέλη.
«Υπάρχει λοιπόν το ενδεχόμενο, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθούν τα διαρθρωτικά κεφάλαια με στοχευμένο τρόπο, ώστε να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία να αναζωογονηθεί καθώς πρέπει να δώσουμε στους Έλληνες μια προοπτική», σημείωσε.
«Κατά τη συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με την Άνκελα Μέρκελ ετέθη το θέμα μίας πρόσθετης κίνησης, ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα να δώσει ώθηση στην οικονομία της», είπε αναφερόμενος στην γαλλο-γερμανική συνάντηση της 15ης Μαΐου.
«Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ. Πρέπει να τους βοηθήσουμε», πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Βικτόρια Μπέκαμ σπάει τη σιωπή της για τη ρήξη στην οικογένειά της
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Αίγιο – Επιχειρεί μεγάλη δύναμη
- Ο θολός Απρίλιος, η «καλή» και η «κακή» αφρικανική σκόνη και τα επεισόδια που αυξάνονται
- Allbirds: Γνωστή εταιρεία υπόδησης αφήνει τα παπούτσια για την τεχνητή νοημοσύνη και… εκτινάχθηκε η μετοχή της
- Κρήτη: Χειμερινός κολυμβητής εντοπίστηκε νεκρός σε σπηλιά
- Αλλαγή σκηνικού με τους ξένους διαιτητές της Super League λόγω Ισπανών και Ιταλών

