Την κοινή τους κάθοδο στις ερχόμενες εκλογές με το όνομα «δημιουργία, ξανά!» ανακοίνωσαν σήμερα, Τρίτη 22 Μαΐου η «δημιουργία, ξανά!» και η Δράση-ΦIΣ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στόχος της κοινής καθόδου των δύο κομμάτων που θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους είναι να υπάρξει στη Βουλή μια ενωμένη φωνή του μεταρρυθμιστικού χώρο, ώστε να εξασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική.

«Η δύναμη της συνεργασίας μας είναι η συμφωνία πάνω στα καίρια και σημαντικά ζητήματα στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα.» τόνισε ο κ. Μάνος, ενώ ο κ. Τζήμερος υπογράμμισε πως «Στη Βουλή θα πιέσουμε να γίνουν μεταρρυθμίσεις και η ψήφος εμπιστοσύνης θα είναι υπό την προϋπόθεση ότι θα δεσμευτούν τα κόμματα σε συγκεκριμένο μεταρρυθμιστικό χρονοδιάγραμμα»

Την Τετάρτη, ο κ. Τζήμερος, εκπροσωπώντας και τα δύο κόμματα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Φιλελευθέρων για να μεταφερθεί το μήνυμα ενός ισχυρού μεταρρυθμιστικού πόλου στην Ελλάδα.

Τα δύο κόμματα θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους και θα βαδίσουν στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μαΐου, σύμφωνα με τα οποία, η Δημιουργία Ξανά έλαβε 2,15% και η Δράση 1,8%.

Τα αποτελέσματα αυτά δίνουν, στο κατώφλι του 3% για είσοδο στη Βουλή, πέντε βουλευτές στη Δημιουργία Ξανά και τέσσερις στη Δράση, ενώ δεν θα υπάρχουν υποψήφιοι της Φιλελεύθερης Συμμαχίας σε εκλόγιμη θέση, ακόμη και αν υπάρχουν υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας.

Ο κ. Μάνος ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι η συμμαχία Δράσης- Φιλελεύθερης Συμμαχίας διατηρείται, αλλά η συμφωνία για τη δημιουργία συνασπισμού έγινε μεταξύ της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά και απέφυγε να διευκρινίσει περισσότερα, περιοριζόμενος να τονίσει τη δυναμική που προκύπτει από τη νέα συμμαχία.

Στην ομιλία του, ο κ. Τζήμερος είπε ότι «θα στηρίξουμε και θα πιέσουμε την επόμενη κυβέρνηση προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων» προσθέτοντας ότι θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, η οποία όμως θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο και χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, ενώ δεν απέκλεισε και συμμετοχή του συνασπισμού στην κυβέρνηση.

«Θα ψηφίσουμε όποιο νομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή και είναι μεταρρυθμιστικό, από όπου κι αν προέρχεται και θα καταψηφίσουμε ό,τι αντιτίθεται στις μεταρρυθμίσεις, απ’ όπου κι αν προέρχεται» είπε ο κ. Τζήμερος, τονίζοντας ότι «αυτό είναι πολιτικός πολιτισμός».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας