
Αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές αποφάσισε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρόκειται να κατέλεθει αυτόνομα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις επαφές της για τη διαμόρφωση πλατιάς εκλογικής συμπόρευσης των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ και αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς. Οπως διευκρινίζει η εκπρόσωπος, «δεν έχει γίνει καμία πρόταση εκλογικής συνεργασίας από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι στελέχη του αναφέρουν σχετικές προσεγγίσεις..
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρόκειται να κατέλεθει αυτόνομα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις επαφές της για τη διαμόρφωση πλατιάς εκλογικής συμπόρευσης των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ και αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς.
Κατά τη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού την Κυριακή τα δύο βασικά θέματα ήταν το πλαίσιο αυτοτελούς εκλογικής παρέμβασης και οι συμμαχίες για τη δημιουργία ενιαίου μετώπου.
Στο πλαίσιο αυτό εξουσιοδοτήθηκε η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή για τη διαμόρφωση της εκλογικής διακήρυξης, των συνθημάτων και των άμεσων πρωτοβουλιών.
Σε δηλώσεις της προς το ΑΜΠΕ, η επικεφαλής του γραφείου τύπου Δέσποινα Κουτσούμπα, επισημαίνει ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «έχει ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο και διακριτό πρόγραμμα, το οποίο, όπως αποφάσισαν τα συλλογικά της όργανα, θα εκφραστεί αυτόνομα και στις προσεχείς εκλογές, με κάλεσμα και σε άλλες αντικαπιταλιστικές δυνάμεις που τοποθετούνται ενάντια στην ΕΕ και το ευρώ».
«Φήμες που θέλουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να υποτάσσεται σε άλλα πολιτικά σχέδια δημιουργούν σκόπιμα λανθασμένες εντυπώσεις. Δεν πρέπει να συγχέεται ο διάλογος των μελών και των φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που διεξάγεται τις τελευταίες μέρες και δημόσια με τις τελικές αποφάσεις που λαμβάνονται από τα συλλογικά όργανα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάλεσε «τα μέλη, τους συναγωνιστές και φίλους της, τους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του μαζικού κινήματος να δώσουν την εκλογική μάχη από την σκοπιά του δρόμου που έχει ανάγκη η εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία για άμεση ακύρωση του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, καθώς και όλων των σχετικών αντιλαϊκών μέτρων, παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, πέρασμα των τραπεζών στο δημόσιο με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο, άμεση πολιτική αναδιανομής του πλούτου, έξοδο από την ευρώ και την ΕΕ».
Παράλληλα, όπως διευκρινίζει η εκπρόσωπος, «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν επιθυμεί να λάβει μέρος σε κανένα “ενδοαριστερό εμφύλιο” αλλά θα συνεχίσει να εκφράζει τις θέσεις της», ενώ υπογραμμίζει ότι «δεν έχει γίνει καμία πρόταση εκλογικής συνεργασίας από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι στελέχη του αναφέρουν σχετικές προσεγγίσεις, και επ’ αυτού πρέπει ο κόσμος της αριστεράς να κρίνει το πολιτικό περιεχόμενο που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συμπόρευσης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πασχαλινό ωράριο: Πώς λειτουργούν τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σήμερα Μεγάλη Παρασκευή
- Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ψάχνω τρόπο να φύγω από τη ζωή»
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε η πλήρης λίστα των διαιτητών
- Fuel Pass: Ανοιχτή για όλους η πλατφόρμα ανεξάρτητα από τον ΑΦΜ
- Καμπανάκι από Copernicus: Οι ωκεανοί κοντά σε επίπεδα ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας
- Ο Ντόρσεϊ χάρισε τη φανέλα του και φωτογραφήθηκε μαζί με έναν μικρό φίλο που ταξίδεψε από την Άρτα (pic)
- Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές
- Μην τα παρατάς: Επτά τρόποι για να «νικήσεις» την αναβλητικότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442