Οι νέες επιλογές ελαστικών της Pirelli για τα επόμενα Grands Prix
Η Pirelli ανακοίνωσε τις επιλογές της για τα Grands Prix του Καναδά, της Ευρώπης (Βαλένθια) και της Αγγλίας, ενώ στελέχη των Red Bull–Renault και Ferrari παραδέχονται πως τα ελαστικά έχουν "κλέψει" την παράσταση στην τακτική του φετινού πρωταθλήματος.
Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η δράση στους δρόμους του πριγκιπάτου του Μονακό η Pirelli, όπως συνηθίζει, έκανε μερικά βήματα μπροστά και ανακοίνωσε τις επιλογές της για τα επόμενα Grands Prix.
Η ιταλική φίρμα διατήρησε την στρατηγική του 2011, επιλέγοντας τις ίδιες γόμες για τους αγώνες σε Μόντε Κάρλο, Καναδά, Ευρώπη (Βαλένθια) και Αγγλία.
Στους δρόμους του Μονακό αλλά και στον Καναδά οι επιλογές για τις ομάδες είναι ανάμεσα στην πολύ μαλακή (Κόκκινη) και τη μαλακή (Κίτρινη) γόμα. Στην Βαλένθια οι ομάδες θα έχουν τη μεσαία (Λευκή) και τη μαλακή (Κίτρινη) γόμα ενώ στο Silverstone θα υπάρχουν διαθέσιμες η σκληρή (Ασημί) και η μαλακή (Κίτρινη) γόμα.
“Η στρατηγική έχει γίνει πολύπλοκη με τα ελαστικά” δήλωσε ο C. Horner (Red Bulll Renault ) όταν του ζήτησαν να σχολιάσει τις επιλογές της Pirelli και πρόσθεσε:
“Αμφιβάλω για το αν η Williams γνωρίζει πραγματικά γιατί ήταν τόσο καλή στην Ισπανία. Όλα έχουν να κάνουν με την κατανόηση των χαρακτηριστικών των ελαστικών αλλά και του εύρους λειτουργίας τους”, δήλωσε ο C. Horner στον γερμανικό Τύπο.
“Πριν δύο αγώνες ο Nico Rosberg κυριάρχησε, αλλά στην Ισπανία βρισκόταν σχεδόν ένα γύρο πίσω. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις τι θα συμβεί στον επόμενο αγώνα, είναι ένας πραγματικός εφιάλτης για τα πρακτορεία στοιχημάτων” σχολίασε ο επικεφαλής της RR-Renault.
Την ίδια γνώμη διατύπωσε και ο Τεχνικός Διευθυντής της Ferrari, ωστόσο εκείνος πιστεύει πως τα ελαστικά της Pirelli είναι υπερβολικά ευαίσθητα στις αλλαγές θερμοκρασίας αλλά και στον τρόπο οδήγησης.
“Ακόμη και μικρές αλλαγές στην θερμοκρασία του οδοστρώματος έχουν μεγάλη επίδραση στην απόδοση των ελαστικών, έτσι είναι σχεδόν απρόβλεπτη η κατάσταση. Στην Κίνα νομίζω ότι είδαμε τις μεγαλύτερες διαφορές” υποστήριξε ο P. Fry.
“Επίσης είναι πολύ ευαίσθητα στον τρόπο που τα χειρίζονται οι οδηγοί. Σε έναν φυσιολογικό αγώνα με 3 pitstop, αν είσαι υπερβολικά προσεκτικός τότε ίσως καταφέρεις να τον ολοκληρώσεις με 2 αλλαγές” κατέληξε ο Τεχνικός Διευθυντής της Scuderia.
auto.in.gr
- Ισημερινός: Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν τη συμμορία Chone Killers «ξένη τρομοκρατική οργάνωση»
- Βέλγιο – Σενεγάλη 3-2 παρ. (2-2 κ.δ): Πρόκριση στους «16» με επική ανατροπή (vids)
- Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους κατά του Κιέβου και πολλών ακόμα πόλεων
- Επιστολή στον Τραμπ από ρεπουμπλικάνο βουλευτή κατά της πώλησης F35 στην Τουρκία
- Χαμός στο Σιάτλ: 2-2 το Βέλγιο με γκολ στο 86’ και στο 89’ (vids)
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Νεκρή στον βωμό του τυφλού μίσους
