«Είμαστε έτοιμοι από καιρό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, για τις νέες εκλογές που θα γίνουν στις 17 Ιουνίου, ζητώντας από το λαό να πολλαπλασιάσει τη δύναμη που έδωσε στο κόμμα του.

«Είμαστε έτοιμοι από καιρό για να δώσουμε κυβέρνηση που θα απαγκιστρώσει την χώρα από το αδιέξοδο και αβάσταχτο Μνημόνιο (…) και θα μετατοπίσει την πολιτική ζωή του τόπου από την βαθιά συντηρητική θέση και κατάσταση στην οποία την έχουν φέρει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, σε μια προοδευτική κατεύθυνση» τόνισε.

Ο κ.Κουβέλης είπε ότι μόνη αρμοδιότητα της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και ζήτησε ένα ένα όσο το δυνατόν μικρότερο υπουργικό σχήμα.

Να υπάρχει ένας υπουργός ανά υπουργείο και όπου υπάρχει ανάγκη να τοποθετηθεί και ένας υφυπουργός, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι δεν έκανε καμία πρόταση για ονόματα υπουργών.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι ζήτησε τον σχηματισμό αμιγώς υπηρεσιακής κυβέρνησης με επικεφαλής έναν εκ των τριών ανώτατων δικαστικών λειτουργών.

«Η ΔΗΜΑΡ ζήτησε να εξασφαλιστεί η πολιτική ουδετερότητα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, να μην προσδιοριστεί, δηλαδή, ο πρωθυπουργός με κομματικά χαρακτηριστικά» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας