Πρώτο δικαστικό βήμα της Repsol εναντίον της Αργεντινής για την YPF
Την πρώτη κίνηση για να στραφεί δικαστικά κατά της Αργεντινής έκανε η ισπανική Repsol για την εθνικοποίηση της YPF, προσφεύγοντας στο Διεθνές Κέντρο Διακανονισμού Επενδυτικών Διαφορών υπό την Παγκόσμια Τράπεζα.
Την πρώτη κίνηση για να στραφεί δικαστικά κατά της Αργεντινής έκανε η ισπανική Repsol για την εθνικοποίηση της YPF, προσφεύγοντας στο Διεθνές Κέντρο Διακανονισμού Επενδυτικών Διαφορών υπό την Παγκόσμια Τράπεζα.
Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο ισπανικός όμιλος, η Repsol ενημέρωσε σχετικά την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες για την προσφυγή του.
Το θέμα έχει φέρει στο κόκκινο τις σχέσεις των δύο χωρών -προκαλώντας εντάσεις και στις σχέσεις Μπουένος Άιρες και ΕΕ, η οποία έχει προαναγγείλει κυρώσεις.
Η Αργεντινή είχε ανακοινώσει μετά τα μέσα Απριλίου πως προχωρά σε αναγκαστική εθνικοποίηση του 51% της εταιρείας YPF, η οποία ελέγχεται από τον ισπανικό όμιλο Repsol.
Ττο Μπουένος Άιρες είχε κατηγορήσει τη Repsol ότι δεν επενδύει εκ νέου τα κέρδη της, αλλά τα αποσύρει από τη χώρα, ενώ δεν επενδύει στην παραγωγή πετρελαίου με αποτέλεσμα η Αργεντινή να αναγκαστεί να προχωρήσει σε εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτό ήταν το «κλειδί» της νίκης του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού σύμφωνα με τον Λουτσέσκου
- Αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου του Πέδρο Σάντσες στην Τουρκία
- Περιπέτεια για δύο περιπατητές στην Κέρκυρα – Η στιγμή που τους εντοπίζει το drone της Πυροσβεστικής
- Με πρησμένο πόδι ο Τζολάκης – Η φωτογραφία από τα αποδυτήρια (pic)
- Πλούτος: Ο παγκόσμιος χάρτης… αλλιώς- Αναζητώντας τη θέση της Ελλάδας
- «Η Τελευταία Μπλόφα» του… Κυριάκου Μητσοτάκη
