Για δύσκολο πολιτικό σκηνικό και μεταβατική περίοδο μιλούν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Οι κερδισμένοι των εκλογών καλούνται τώρα να αποδείξουν ότι οι προσδοκίες που καλλιέργησαν έχουν όντως βάση, σχολιάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Επισημαίνοντας ότι οι πολίτες καταδίκασαν τα κόμματα εξουσίας, αλλά ανέδειξαν και δυνάμεις που αποτελούν «προσβολή στην ιστορία της χώρας» εκτιμούν ότι «όλα αυτά διαμορφώνουν ένα δύσκολο πολιτικό σκηνικό, το έχουμε ξαναπεί, ότι αυτή η περίοδος θα είναι μεταβατική». Διαβεβαιώνουν δε ότι ανεξαρτήτως αν τελικά θα μπουν ή όχι στη Βουλή «θα συνεχίσουμε σε κάθε περίπτωση να είμαστε παρόντες χωρίς να χαϊδεύουμε αυτιά».
Οι κερδισμένοι των εκλογών καλούνται τώρα να αποδείξουν ότι οι προσδοκίες που καλλιέργησαν έχουν όντως βάση, σχολιάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Επισημαίνοντας ότι οι πολίτες καταδίκασαν τα κόμματα εξουσίας, αλλά ανέδειξαν και δυνάμεις που αποτελούν «προσβολή στην ιστορία της χώρας» εκτιμούν ότι «όλα αυτά διαμορφώνουν ένα δύσκολο πολιτικό σκηνικό, το έχουμε ξαναπεί, ότι αυτή η περίοδος θα είναι μεταβατική».
Διαβεβαιώνουν δε ότι ανεξαρτήτως αν τελικά θα μπουν ή όχι στη Βουλή «θα συνεχίσουμε σε κάθε περίπτωση να είμαστε παρόντες χωρίς να χαϊδεύουμε αυτιά».
Η δήλωση της Ιωάννας Κοντούλη, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, ήταν: «οι πολίτες καταδίκασαν με την ψήφο τους τα μέχρι τώρα κόμματα εξουσίας που οδήγησαν και επέβαλαν τα μνημόνια. Παράλληλα, όμως, ανέδειξαν στο προσκήνιο και δυνάμεις που αποτελούν σοβαρή οπισθοχώρηση των αξιών και προσβολή για την ιστορία της χώρας.»
» Οι κερδισμένοι των εκλογών καλούνται τώρα να αποδείξουν ότι οι προσδοκίες που καλλιέργησαν έχουν όντως βάση. Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα δύσκολο πολιτικό σκηνικό, το έχουμε ξαναπεί, ότι αυτή η περίοδος θα είναι μεταβατική».
»Από ότι φαίνεται οι πολίτες μας επιφύλαξαν μια μακριά και δύσκολη νύχτα. Οι Ο.Π. ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν. Τους βεβαιώνουμε ότι έχουμε επιμονή και υπομονή και συνέπεια στις αρχές και τις αξίες μας με βάση τα πολιτικά και ιδεολογικά μας όρια. Θα συνεχίσουμε σε κάθε περίπτωση να είμαστε παρόντες χωρίς να χαϊδεύουμε αυτιά».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πόλεμοι εκτός, διαμάχες εντός – Ο Νετανιάχου αντιμέτωπος με εσωτερικό μέτωπο στο Ισραήλ
- «Διψάει τις Νύχτες»: Ο Όμηρος Πουλάκης σε μια σκοτεινή σόλο περφόρμανς στο ΔΘΠ
- Τι αλλάζει στα πρόστιμα της Εφορίας, κρυπτονομίσματα και μετρητά – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ
- Youth Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις
- Τα επτά βήματα που οδηγούν στην ευτυχία όσο περνούν τα χρόνια
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας
- Αντίστροφη μέτρηση για το fuel pass – Η διαδικασία και τα ποσά
- Συνταγή: Carrot cake pancakes
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442