Υψηλές πιθανότητες ελληνικής εξόδου από το ευρώ βλέπει η Citigroup
Σε 75% από 50% αναθεώρησε τη Δευτέρα η Citigroup την εκτίμησή της για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, εξαιτίας του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών.
Σε 75% από 50% αναθεώρησε τη Δευτέρα η Citigroup την εκτίμησή της για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, εξαιτίας του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών.
«Βλέπουμε μεγάλη πιθανότητα μία νέα ελληνική κυβέρνηση να μη μπορέσει να πετύχει τον επόμενο γύρο στόχων της, και άρα μεγαλύτερο κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στους επόμενους 12 με 18 μήνες, και αυξάνουμε την πιθανότητα αυτή από το αρχικό 50% στο 50-75%», ανέφεραν οι αναλυτές της Citi, Γιούργκεν Μίχελς και Γκιγιόμ Μενουέ, σε έκθεσή τους.
Οι βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου και το ανατρεπτικό αποτέλεσμα τους έδειξαν την έντονη αντίθεση των ψηφοφόρων κατά των μέτρων λιτότητας, ανέφερε η Citi, προοιωνίζοντας σημαντικές δυσχέρειες στην προσπάθεια να σχηματιστεί κυβέρνηση συναίνεσης έτσι ώστε να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
«Αν και υπάρχει ενδεχομένως η δυνατότητα να τροποποιηθούν κάποιες λεπτομέρειες του Μνημονίου, μας φαίνεται δύσκολο να καταφέρει η νέα ελληνική κυβέρνηση να πετύχει σημαντικές αλλαγές στις λεπτομέρειες του προγράμματος της με την τρόικα, παρά την επιρροή του Ολάντ από την πλευρά των Ευρωπαίων», ανέφεραν οι αναλυτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Φουρνιέ είδε Γαλλία – Παραγουάη και είχε πράγματα να πει… για την Άρσεναλ! (pics)
- Ιράν: Πλήθος κόσμου στην προσευχή στη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
