Εκπνέει τη Δευτέρα η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης
Εκπνέει σήμερα, Δευτέρα, η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο από τις 15 Οκτωβρίου 2012 θα διατίθεται με το νέο αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Σύμφωνα με τους πρατηριούχους, οι καταναλωτές έσπευσαν από τις αρχές Απριλίου να γεμίσουν τις δεξαμενές τους και να «κερδίσουν» τους πρώτους μήνες της νέας σεζόν, η οποία θα ξεκινήσει με σημαντική αύξηση του φόρου.
Εκπνέει σήμερα, Δευτέρα, η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο από τις 15 Οκτωβρίου 2012 θα διατίθεται με το νέο αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.
Σύμφωνα με τους πρατηριούχους, οι καταναλωτές έσπευσαν από τις αρχές Απριλίου να γεμίσουν τις δεξαμενές τους και να «κερδίσουν» τους πρώτους μήνες της νέας σεζόν, η οποία θα ξεκινήσει με σημαντική αύξηση του φόρου.
Σημειώνεται πως από τις 15 Οκτωβρίου 2012 θα ισχύσει εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, κάτι που θα αυξήσει το κόστος θέρμανσης κατά 30% -40%. Με βάση τις τρέχουσες τιμές, η τιμή του πετρελαίου τον επόμενο Οκτώβριο θα διαμορφωθεί στα 1,40 ευρώ το λίτρο από 1,046 ευρώ που είναι σήμερα η μέση τιμή του πανελλαδικά.
Εξετάζεται πάντως η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση για τα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα.
Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σενάρια που προβλέπουν τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων και τον διαχωρισμό της χώρας σε τρεις ζώνες ώστε ανάλογα με τη μέση θερμοκρασία που επικρατεί σε κάθε ζώνη να προσδιοριστεί το ύψος του επιδόματος θέρμανσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Και το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει τη συνάντηση Πούτιν – Αραγτσί «στην Αγία Πετρούπολη»
- Σικελία: Αναχωρεί για τη Γάζα ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια
- Επίθεση – Ουάσιγκτον: Η βία δεν έχει θέση «στη δημοκρατία μας», τονίζει ο Ομπάμα
- Πετρέλαιο: Αυξάνονται οι τιμές κατά 2% και πλέον ελλείψει συνομιλιών ΗΠΑ – Ιράν
- SIPRI: Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες πλησίασαν τα 3 τρισ. δολάρια το 2025
- Λίβανος: 14 νεκροί, ανάμεσά τους 2 παιδιά στις επιθέσεις του Ισραήλ