Ξεπέρασε το σκόπελο της ψήφου εμπιστοσύνης η κυβέρνηση της Τσεχίας
Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πετρ Νέτσας έλαβε τελικά ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο κάτι που θα της επιτρέψει να προχωρήσει το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει παρτά την έντονη δυσαρέσκεια και τις πιέσεις που απειλούν την ζωή του σχήματος. Συνολικά 105 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, 93 καταψήφισαν και δύο απείχαν.
Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πετρ Νέτσας έλαβε τελικά ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο κάτι που θα της επιτρέψει να προχωρήσει το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει παρτά την έντονη δυσαρέσκεια και τις πιέσεις που απειλούν την ζωή του σχήματος.
Συνολικά 105 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, 93 καταψήφισαν και δύο απείχαν.
Το αποτέλεσμα ήταν μάλλον αναμενόμενο καθώς, μολονότι το μικρό κόμμα «Δημόσιες
Υποθέσεις» είχε αποχωρήσει από την κυβέρνηση συνασπισμού, μία πτέρυγά του είχε ανακοινώσει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση.
Οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν το 2014 αλλά με δεδομένη την μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κυβερνητικού σχήματος το έργο του Νέτσας μπορεί να μην είναι εύκολο και οι πρόωρες εκλογές πιθανές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΗΠΑ: Δημοσιονομική παράλυση ενόψει για το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας
- Single του Αγίου Βαλεντίνου; Πάρε μαθήματα από τον άνθρωπο των σπηλαίων
- «Ανίκανος ο αμερικανικός στρατός» – Τα λόμπι πιέζουν τον Τραμπ για αγορά εκατοντάδων σουπερ-αεροπλάνων
- Κίνα και ΕΕ είναι «εταίροι, όχι αντίπαλοι», λέει ο Ουάνγκ Γι
- Το Πεντάγωνο φέρεται να χρησιμοποίησε το Claude της Anthropic στην επιδρομή κατά του Μαδούρο στη Βενεζουέλα
- Καραϊβική: Νέο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοου σκοτώνει τρεις επιβαίνοντες

