
Χαμηλός τζίρος και μικρή πτώση 0,13% στο Χρηματιστήριο
Στο τέλος μίας συνεδρίασης με περιορισμένο εύρος διακυμάνσεων και χαμηλό όγκο συναλλαγών, το Χρηματιστήριο έκλεισε την Παρασκευή παραμένοντας κάτω από τις 700 μονάδες με μικρή πτώση 0,13%. Στις 695,76 μονάδες ο γενικός δείκτης, με υποχώρηση 2,62% σε εβδομαδιαία βάση.
Στο τέλος μίας συνεδρίασης με περιορισμένο εύρος διακυμάνσεων και χαμηλό όγκο συναλλαγών, το Χρηματιστήριο έκλεισε την Παρασκευή παραμένοντας κάτω από τις 700 μονάδες με μικρή πτώση 0,13%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 695,76 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση σε ποσοστό 0,13%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε πτώση 2,62%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει άνοδο 2,25%. Η αξία των συναλλαγών, για δεύτερη συνεδρίαση κινήθηκε κάτω από τα 20 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 16,711 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή πτώση σε ποσοστό 0,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,76% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 1,43%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,71%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+2,86%) και των Ταξιδιών (+2,04%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-4,30%), των Χημικών (-2,98%) και των Τροφίμων (-1,52%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της MIG (+6,99%), του Τ.Τ (+5,51%), της ΔΕΗ (+4,49%) και του ΟΠΑΠ (+2,10%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (-4,30%), της Βιοχάλκο (-1,91%) και της Coca Cola 3E (-1,55%).
Ανοδικά κινήθηκαν 70 μετοχές, 49 πτωτικά και 26 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Προοδευτική +20,99%, ΔΟΛ+20,00%, PC Systems +20,00% και Βαρβαρέσος +19,69%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις -27,00%, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες -10,96%, Κλωστήρια Ναυπάκτου -9,86% και Αφοί Κορδέλλου -9,77%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
- Η μυθική εμφάνιση του Μέσι και η αποθέωση από τους συμπαίκτες του (vids)
- «Δεν είναι πια μια επιχείρηση, είναι πόλεμος – Είναι πόλεμος πλήρους κλίμακας» λέει το Κρεμλίνο
- Η απίθανη αντίδραση του Λιονέλ Σκαλόνι στο 3-2 της Αργεντινής (vid)
- «Σε ποιον ανήκει ο μπακλαβάς;» – Στην UNESCO προσέφυγε η Τουρκία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442