Στην ανάπτυξη το 50% των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις, λέει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός
Η ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πιθανό να επιτρέψουν στην Ιρλανδία να δαπανήσει ως και το 50% των κερδών από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων στην τόνωση της οικονομίας, αντί να τα χρησιμοποιήσει για την αποπληρωμή του χρέους της, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Έντα Κένι.
Η ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πιθανό να επιτρέψουν στην Ιρλανδία να δαπανήσει ως και το 50% των κερδών από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων στην τόνωση της οικονομίας, αντί να τα χρησιμοποιήσει για την αποπληρωμή του χρέους της, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Έντα Κένι.
Η τρόικα είχε επιμείνει πρόσφατα πως το Δουβλίνο πρέπει να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον τα δύο τρίτα των κερδών του για την αποπληρωμή του χρέους.
Ο υπουργός Δημοσίων Δαπανών Μπρένταν Χάουλιν δήλωσε χθες Πέμπτη ότι η τρόικα διαφοροποίησε τη στάση της, δηλώνοντας πως περισσότερο από το ένα τρίτο των κερδών θα μπορούσαν να δοθούν για την τόνωση της οικονομίας και την ανάπτυξη.
Η ιρλανδική κυβέρνηση στοχεύει να συγκεντρώσει συνολικά 3 δισ. ευρώ.
«Η αλλαγή έγκειται στο ότι τώρα είναι μεγαλύτερο το ποσοστό. Θα μπορούσε να είναι, επισημαίνω ότι θα μπορούσε, ακόμα και 50%», σημείωσε ο κ. Κένι.
Η παραχώρηση αυτή «αντικατοπτρίζει την αλλαγή στην στάση που επικρατεί στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.
«Η Ευρώπη δέχεται τώρα πλέον ότι σε κάθε ατζέντα ένα θέμα που θα έχει να κάνει με την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, τις καινοτομίες και τις ευκαιρίες στον εργασιακό τομέα», κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ζελένσκι: Λέει ότι εξασφάλισε συμφωνίες για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας στο Νταβός
- Συγχαρητήρια της Μπέτις για το πανό «Αδαμούθ, Τέμπη»
- Φερεντσβάρος – Παναθηναϊκός: Οι Ούγγροι κάνουν το 1-0 με πέναλτι (vid)
- Ιράν: Διάγγελμα του προέδρου Πεζεσκιάν με αφορμή τις πολύνεκρες διαδηλώσεις
- Όσκαρ 2026: Βαμπίρ με ιστορικό ρεκόρ, σοκαριστικές απουσίες, απίθανες εκπλήξεις και ένα πουλέν στη δόξα τραβά
- Οι καλύτερες και χειρότερες χώρες στην Ευρώπη για εταιρείες που θέλουν να προσλάβουν προσωπικό



