
Tο κοινωνικό και θεσμικό πρόγραμμα της ΝΔ παρουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς
Επιστρέφει στο Ζάππειο Μέγαρο την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να παρουσιάσει το λεγόμενο «Ζάππειο IV». Πρόκειται για το σχέδιο του κόμματός του για τους θεσμούς, την κοινωνία και την ασφάλεια. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναφερθεί σε ζητήματα που αφορούν τη διαφάνεια, τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και της εκτελεστικής εξουσίας, καθώς επίσης την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και τη βελτίωση της καθημερινότητας.
Επιστρέφει στο Ζάππειο Μέγαρο την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να παρουσιάσει το λεγόμενο «Ζάππειο IV». Πρόκειται για το σχέδιο του κόμματός του για τους θεσμούς, την κοινωνία και την ασφάλεια.
Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναφερθεί σε ζητήματα που αφορούν τη διαφάνεια, τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και της εκτελεστικής εξουσίας, καθώς επίσης την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και τη βελτίωση της καθημερινότητας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, o κ. Σαμαράς θα προαναγγείλλει:
- Κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια
- Αξιοποίηση των κονδυλίων για δημιουργία χώρων κράτησης παράνομων μεταναστών και πρωτοβουλία για επαναπροώθηση στις χώρες προέλευσης σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες
- Καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιότητας βουλευτή και υπουργού
- Επανεξέταση του αριθμού των βουλευτών και των βουλευτών Επικρατείας
- Αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των βουλευτών
- Αλλαγή στον έλεγχο του Πόθεν Έσχες πολιτικών
- Κατάργηση βουλευτικών προνομίων
- Ίδρυση Συνταγμτικού Δικαστηρίου
- Αναθεώρηση του άρθρου 16 για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας χθες σε εκπροσώπους του πολιτισμού έδωσε μια πρόγευση για το «Ζάππειο IV», κάλεσε τον πνευματικό κόσμο να «απενοχοποιήσει» τις έννοιες της «πατρίδας», της «θρησκείας» και της «ασφάλειας του πολίτη».
«Το να αγαπάς την Ελλάδα δεν είναι ρηχή άσκηση εθνικισμού, αλλά κοινωνία των μεγαλύτερων κατακτήσεων του ανθρώπινου πνεύματος» είπε μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, προανήγγειλε την ίδρυση ενιαίου υπουργείου για τα θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ δεσμεύθηκε για τη μετατροπή των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων σε αυτοδιοικούμενους οργανισμούς με δικό τους προϋπολογισμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442