Αυτοεξορίζεται στην Ιαπωνία ο διεθνούς φήμης Τούρκος πιανίστας Φαζίλ Σάι
Ο διεθνούς φήμης Τούρκος πιανίστας Φαζίλ Σάι ανακοίνωσε την απόφασή του να ζήσει εξόριστος στην Ιαπωνία, δηλώνοντας δέσμιος του ισλαμικού συντηρητισμού στην Τουρκία. «Είμαι 100% αποκλεισμένος από την τουρκική κοινωνία. Πιστεύω πως ήλθε ο καιρός να εγκατασταθώ στην Ιαπωνία» ανέφερε ο Σάι, ένα από τα πιο μεγάλα σύγχρονα ταλέντα της Τουρκίας, ο οποίος δηλώνει θύμα κοινωνικής αδιαλλαξίας και λογοκρισίας.
Ο διεθνούς φήμης Τούρκος πιανίστας Φαζίλ Σάι ανακοίνωσε την απόφασή του να ζήσει εξόριστος στην Ιαπωνία, δηλώνοντας δέσμιος του ισλαμικού συντηρητισμού στην Τουρκία.
«Είμαι 100% αποκλεισμένος από την τουρκική κοινωνία. Πιστεύω πως ήλθε ο καιρός να εγκατασταθώ στην Ιαπωνία» ανέφερε ο Σάι, ένα από τα πιο μεγάλα σύγχρονα ταλέντα της Τουρκίας, ο οποίος δηλώνει θύμα κοινωνικής αδιαλλαξίας και λογοκρισίας.
«Όταν είπα ότι είμαι άθεος, δέχθηκα προσβολές. Επιλήφθηκε η Δικαιοσύνη για τα σχόλια που έγραψα στο Twitter. Είμαι ίσως ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που αποτέλεσε αντικείμενο δικαστικής έρευνας επειδή δήλωσε άθεος» είπε σε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Ο πιανίστας είχε προκαλέσει τη μήνιν των συντηρητικών στην Τουρκία με τα σχόλιά του στο Twitter, τα οποία περιείχαν αιχμές κατά του ισλάμ. Ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, ο Σαμίλ Ταγιάρ, προσέβαλε ανοιχτά τη μητέρα του λέγοντας ότι «βγήκε από οίκο ανοχής», προκαλώντας αναταραχή στην πολιτική τάξη, τον Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Εάν καταδικαστώ σε φυλάκιση, η καριέρα μου θα τερματιστεί» ανέφερε ο 41χρονος μουσικός, ο οποίος περνά ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του ανάμεσα σε δυο ηπείρους.
Στο παρελθόν ο Σάι είχε δηλώσει ότι στην Τουρκία, όπου οι σύζυγοι σχεδόν όλων των πολιτικών φορούν την ισλαμική μαντήλα, οι κοσμικοί, οι οποίοι αποτελούν μειοψηφία, υφίστανται την πίεση της πλειοψηφίας, η οποία προσπαθεί να επιβάλει σε όλους, όλο και πιο ανοιχτά, έναν παραδοσιακό τρόπο ζωής βασισμένο σε θρησκευτικές αξίες.
Η τουρκική νομοθεσία τιμωρεί την «προσβολή των θρησκευτικών αξιών» σε ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες μέχρι ένα έτος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Έντι Μέρφι: Συγκίνηση και αποθέωση σε μια βραδιά-ορόσημο για την καριέρα του
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Δεν καταφέρνει να σκοράρει σε τετ α τετ ο Ελ Κααμπί (vid)
- Φωτιά στη Σκιάθο: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο πευκοδάσος
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Σπουδαία απόκρουση του Τζολάκη σε σουτ του Ταμπόρδα (vid)
- Λέσβος: Σε τροχιά σύγκρουσης οι κτηνοτρόφοι στον Μεσότοπο – «Δεν δεχόμαστε να πίνουμε νερό με το αίμα των σφαγμένων ζώων μας»
- Νίκολιτς: «Να απολαύσουμε τη στιγμή, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα»
- «Έχετε κράτηση;»: Ο παραλογισμός που μας έκανε να νοσταλγούμε τα παλιά στέκια
- Δεν του… πάει ο Απρίλης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/neom-SUIMrEKVOXc-unsplash-315x220.jpg)


































![Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/hans-jurgen-mager-YzHeLq_kvH4-unsplash-1-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442