Δύο ηλεκτρονικοί σύμβουλοι ψήφου βοηθούν στο δρόμο για την κάλπη
Μπορεί το ποσοστό των αναποφάσιστων να βαίνει μειούμενο βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ωστόσο, δύο διαδικτυακές ακαδημαϊκές πρωτοβουλίες δίνουν τη δυνατότητα -μέσω ενός ερωτηματολογίου- στους χρήστες να ανακαλύψουν πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται από τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας...
Μπορεί το ποσοστό των αναποφάσιστων να βαίνει μειούμενο βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ωστόσο, δύο διαδικτυακές ακαδημαϊκές πρωτοβουλίες δίνουν τη δυνατότητα -μέσω ενός ερωτηματολογίου- στους χρήστες να ανακαλύψουν πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται από τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας.
Το εργαστήριο εφαρμοσμένης πολιτικής έρευνας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του helpmevote στις περιφερειακές εκλογές του 2010 στην Ελλάδα αποφάσισε να το εφαρμόσει και για τις βουλευτικές εκλογές.
Ο ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου δεν είναι μια δημοσκόπηση. Με την χρήση του helpmevote ο πολίτης μπορεί να κινητοποιηθεί, ώστε να συμμετέχει στις εκλογές, να συγκρίνει τις δικές του θέσεις με τις θέσεις των κομμάτων και να διευκολυνθεί τελικά να αποφασίσει.
- Το τεστ είναι στη διεύθυνση: http://www.helpmevote.gr
Το Choose4Greece αποτελεί μια κοινή ακαδημαϊκή πρωτοβουλία που πραγματοποιείται από ερευνητές από τα παρακάτω πανεπιστημιακά ιδρύματα:
Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τμήμα Ψυχολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το e-Democracy Centre, Center for Democracy Aarau, University of Zurich, το Department of Public Administration, University of Twente
Nuffield College, University of Oxford και το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
- Το τεστ είναι στη διεύθυνση: http://www.choose4greece.com
Ο τεχνικός σχεδιασμός και η ανάπτυξη της εφαρμογής πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Κώστα Τζιούβα από το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Ο γραφικός σχεδιασμός έγινε από τον Claudio Mendoça. Η πρωτοβουλία είναι μη κερδοσκοπική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Γαλλία περιορίζει τις τηλεφωνικές πωλήσεις εταιρειών
- Φωτιά σε εργοστάσιο στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας
- Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς θα μπορούσε ο πλούτος που δημιουργεί να κατανεμηθεί σε όλους τους Αμερικανούς
- «Ροντέο» σε αγώνα γυναικών στη Βραζιλία: Παίκτρια εκτός εαυτού, κλώτσησε στο κεφάλι αντίπαλό της! (vid)
- Γιορτή σήμερα 28 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.07.2026]



