Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στη β' φάση των πλέι οφ της Α1 Ανδρών έκανε την Τετάρτη ο Κολοσσός Ρόδου, ο οποίος υπερασπίστηκε την έδρα του και την Παρασκευή θα επιδιώξει στο κλειστό της Καλαμίτσας να τελειώσει τη σειρά των αγώνων για την α' φάση. Οι «θαλασσί» επικράτησαν 82-61 της Καβάλας στο «Βενετόκλειο», στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, με την ομάδα του Βασίλη Φραγκιά να «καθαρίζει» την υπόθεση-νίκη στην τρίτη περίοδο.
Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στη β’ φάση των πλέι οφ της Α1 Ανδρών έκανε την Τετάρτη ο Κολοσσός Ρόδου, ο οποίος υπερασπίστηκε την έδρα του και την Παρασκευή θα επιδιώξει στο κλειστό της Καλαμίτσας να τελειώσει τη σειρά των αγώνων για την α’ φάση.
Οι «θαλασσί» επικράτησαν 82-61 της Καβάλας στο «Βενετόκλειο», στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, με την ομάδα του Βασίλη Φραγκιά να «καθαρίζει» την υπόθεση-νίκη στην τρίτη περίοδο.
Ένα «καταιγιστικό» τρίτο δεκάλεπτο, με άμυνα και επίθεση για… σεμινάριο, ήταν αρκετό για τον Κολοσσό Ρόδου, προκειμένου να ξεφύγει στο σκορ και να «κλειδώσει» τη νίκη. Με επιμέρους σκορ 17-7 οι γηπεδούχοι διαμόρφωσαν το 58-45, που ήταν και σκορ περιόδου, και δεν κοίταξαν πίσω…
Στον αντίποδα, η Καβάλα, ενόψει του δεύτερου αγώνα στην Καλαμίτσα, κρατάει την αντίδραση της στα πρώτα λεπτά του δευτερου δεκαλεπτου, όταν με σερί 10-0 προσπέρασε στο 13′ με 25-20, με τους Τσάμη και Χάτεν, πάντως, να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και να βάζουν τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων για υπέρβαση.
Ο Μάρκους Χάτεν με 23 πόντους (4/4 βολές, 8/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 ασίστ) ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ από την Καβάλα ξεχώρισε ο Νίκος Αγγελόπουλος με 13 πόντους (3/3 τρίποντα).
Οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, μετά την αποψινή ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.