“Τα λουλούδια είναι σαν τη γυναίκα, τα χαϊδεύεις και τα μυρίζεις, δεν τα κόβεις”, φώναξε η Αργυρώ σε δύο προσκυνητές της Παναγίας την ώρα που αυτοί πήγαν να κόψουν ένα βασιλικό. “Η γυναίκα είναι μόνο για χάδια και τρυφερότητα”, είπε και συνέχισε: “Ανάψτε κεράκι μέσα στην εκκλησία, προσκυνήστε και ελάτε στην παρέα μας να πιείτε καφέ”.

Ήταν μικρό παιδί, κοριτσάκι ακόμη, το 1986, η Αργυρώ Φυλτζανίδου, όταν αποφάσισε να αφιερωθεί με αγάπη και μεράκι, στη φροντίδα του μοναστηριού της Παναγίας της Κουνίστρας ή Εικονίστριας στη Σκιάθο. Τα χρόνια πέρασαν, και η Αργυρώ, με την ίδια πάντα αγάπη, συνέχισε να καλωσορίζει τους επισκέπτες του μοναστηριού, χαμογελαστή και πρόσχαρη, και να αναφέρεται με δέος και συγκίνηση στα θαύματα της Παναγίας. Σωστή απόλαυση ο ελληνικός καφές της Αργυρώς κάτω από τη σκιερή κρεβατίνα και μεθυστικό το άρωμα των πανέμορφων λουλουδιών που μοσχοβολούν ολόγυρα.

H μονή της Παναγίας της Kουνίστρας (Eικονίστριας), προστάτιδας της Σκιάθου, ιδρύθηκε το 17ο αιώνα. Tο καθολικό της μονής έχει τοιχογραφίες 18ου αιώνα και αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο.