
Σκιάθος, χρυσάφι η Αργυρώ η κουνίστρα…
“Τα λουλούδια είναι σαν τη γυναίκα, τα χαϊδεύεις και τα μυρίζεις, δεν τα κόβεις”, φώναξε η Αργυρώ σε δύο προσκυνητές της Παναγίας την ώρα που αυτοί πήγαν να κόψουν ένα βασιλικό.
“Τα λουλούδια είναι σαν τη γυναίκα, τα χαϊδεύεις και τα μυρίζεις, δεν τα κόβεις”, φώναξε η Αργυρώ σε δύο προσκυνητές της Παναγίας την ώρα που αυτοί πήγαν να κόψουν ένα βασιλικό. “Η γυναίκα είναι μόνο για χάδια και τρυφερότητα”, είπε και συνέχισε: “Ανάψτε κεράκι μέσα στην εκκλησία, προσκυνήστε και ελάτε στην παρέα μας να πιείτε καφέ”.
Ήταν μικρό παιδί, κοριτσάκι ακόμη, το 1986, η Αργυρώ Φυλτζανίδου, όταν αποφάσισε να αφιερωθεί με αγάπη και μεράκι, στη φροντίδα του μοναστηριού της Παναγίας της Κουνίστρας ή Εικονίστριας στη Σκιάθο. Τα χρόνια πέρασαν, και η Αργυρώ, με την ίδια πάντα αγάπη, συνέχισε να καλωσορίζει τους επισκέπτες του μοναστηριού, χαμογελαστή και πρόσχαρη, και να αναφέρεται με δέος και συγκίνηση στα θαύματα της Παναγίας. Σωστή απόλαυση ο ελληνικός καφές της Αργυρώς κάτω από τη σκιερή κρεβατίνα και μεθυστικό το άρωμα των πανέμορφων λουλουδιών που μοσχοβολούν ολόγυρα.
H μονή της Παναγίας της Kουνίστρας (Eικονίστριας), προστάτιδας της Σκιάθου, ιδρύθηκε το 17ο αιώνα. Tο καθολικό της μονής έχει τοιχογραφίες 18ου αιώνα και αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο.
- Τσουκαλάς για Πρωτομαγιά: Η μείωση των ωρών εργασίας μπορεί να γίνει εργαλείο αναδιανομής
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ
- Αιματηρό επεισόδιο στο Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο άνδρας μετά από καβγά – Μία σύλληψη
- Γιάννης Ρίτσος: Γραφή τυφλού
- Έλενα Παπαρίζου – Τάκης Ζαχαράτος: Πώς αποχαιρέτησαν το ΝΟΧ όπου εμφανίζονταν
- ΝΒΑ: Πέρασαν στους ημιτελικούς Τίμπεργουλβς και Νικς, σε Game 7 το Σίξερς-Σέλτικς (vids)
