Εξηγήσεις για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ζητά ο Γ.Γιαννέλης
Την οργή του ιδίου και αντιδράσεις σε Λέσβο και Λήμνο έχει προκαλέσει η απόφαση της Συγγρού να αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια του κόμματος το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ Γιάννης Γιαννέλης. Ο επί χρόνια βουλευτής, που έμαθε για τον αποκλεισμό του στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσής του στη Λήμνο, ζητά τώρα εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Την οργή του ιδίου και αντιδράσεις σε Λέσβο και Λήμνο έχει προκαλέσει η απόφαση της Συγγρού να αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια του κόμματος το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ Γιάννης Γιαννέλης. Ο επί χρόνια βουλευτής, που έμαθε για τον αποκλεισμό του στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσής του στη Λήμνο, ζητά τώρα εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Γιαννέλης τόνισε ότι «δεν μπορεί να καταλάβει την αναξιοπρεπή συμπεριφορά σε βάρος του όταν μάλιστα αυτός περιλαμβάνεται στη λίστα των στελεχών του κόμματος που υποστήριξαν τον κ. Σαμαρά».
Ο ίδιος σημείωσε: «Υποψήφιος δήλωσα μετά από συνεννόησή μου με τον γενικό γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Λυκουρέντζο. “Ξεκίνα και τρέξε” μου είπε και έτσι ξεκίνησα κι εγώ τον προεκλογικό μου αγώνα. Είμαι εξοργισμένος από τη σε βάρος μου συμπεριφορά, αλλά δε θα λειτουργήσω υπό καθεστώς οργής. Απαιτώ από τον άνθρωπο που στήριξα με την υπογραφή μου για να γίνει αρχηγός, από τον Αντώνη Σαμαρά, μια αξιοπρεπή εξήγηση. Απαιτώ αυτοί που ηγούνται της Νέας Δημοκρατίας να με αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια».
Αντιδράσεις όμως προκλήθηκαν και από τους υπολοίπους συνυποψηφίους του κ. Γιαννέλλη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Λέσβου. Ο Παύλος Βογιατζής, πρώην νομάρχης Λέσβου με γραπτή ανακοίνωσή του το βράδυ της Τρίτης υποστήριξε πως η μη συμμετοχή του Γιάννη Γιαννέλη στο ψηφοδέλτιο «είναι βέβαιο ότι αποδυναμώνει το πλέον ισχυρό ψηφοδέλτιο των τελευταίων δεκαετιών, όπως είχε ομολογηθεί από όλους· προσωπικά, εκφράζω την έντονη δυσαρέσκειά μου για τον ξαφνικό και ανεξήγητο αυτό αποκλεισμό».
Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζει και ο Κώστας Μουτζούρης πρώην πρύτανης του Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Ο κ. Μουτζούρης μίλησε για αυταρχισμό από τα κεντρικά του κόμματος απέναντι σε ένα ιστορικό στέλεχος και πρότεινε να υπάρξει κοινό διάβημα των υποψηφίων βουλευτών ώστε να είναι υποψήφιος ο Γιάννης Γιαννέλης.
Ανάλογη παρέμβαση υπήρξε και από τρίτο υποψήφιο τον Δημήτρη Παπαγιαννίδη, απόστρατο ανώτατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού. «Αισθάνομαι λύπη που ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας όπως ο κ. Γιαννέλης βρέθηκε εκτός ψηφοδελτίου».
Το μεσημέρι της Τετάρτης για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, συνεδριάζει προκειμένου να αποφασίσει να αντιδράσει η ΝΟΔΕ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η εικόνα στη βραχυχρόνια μίσθωση: Λιγότερα Airbnb, ακριβότερες διακοπές
- Η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα σε διάσκεψη για την πολιτική τρομοκρατία
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)
- Ελέγχους σε διαιτολογικά κέντρα και κέντρα αισθητικής ξεκινά το υπουργείο Υγείας
- Τρεις νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία στη Χιλή – 500.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα
- Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Μάρω Κοντού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442